Sağlık Yabancı hekime ikinci mevzuat

Yabancı hekime ikinci mevzuat

Paylaş
Yabancı hekime ikinci mevzuat

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yabancı hekimlerin Türkiye'de çalışmasıyla ilgili ikincil düzenlemeleri bu ay içinde yayımlamayı planladıklarını söyledi

Akdağ, çalışma izniyle ilgili mevzuat konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini söyledi. Yabancı hekimlerin Türkiye'de çalışmasıyla ilgili daha önce yasal düzenlemenin yapıldığını hatırlatan Akdağ, ikincil mevzuat hakkında da çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Akdağ, Türk Tabipleri Birliğinin (TTB), mevzuat henüz yayımlanmadığından, yabancı bir hekimin yaptığı çalışma başvurusunu reddetmesinin yerinde olduğunu söyledi.

Yabancı hekimlerin Türkiye'de çalışması için denklik ve Türkçe bilme şartının gerekli olduğunu bir kez daha vurgulayan Akdağ, ''Çalışma izniyle ilgili kısımlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili hususlar, yönetmeliği onlarla birlikte hazırlıyoruz. Detayları bu ayın içerisinde kamuoyuna da sizlere de bildirmiş olacağız'' dedi.

YEŞİL KARTLILARA ''GELİR TESTİ'' UYARISI

Yeşil kartlıların SGK'ya devredilmesinin ardından yürütülecek işlemlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Akdağ, geçmişte yeşil kartlı sağlık hizmeti alanların yeni sistemde yine gelir testi yaptırarak ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Akdağ, yeşil kartı ya da sosyal güvencesi olmayanların mutlaka gelir testi yaptırmaları gerektiği konusunda uyararak, aksi halde bu kişilerin en yüksek dilimden prim ödemek zorunda kalabileceklerine dikkati çekti.

Yeni kanunun, eski düzenlemeden daha çok vatandaşı koruduğuna işaret eden Akdağ, kişi başına 300 TL'den daha düşük geliri olan ailelerin prim ödemeyeceğini söyledi. Akdağ, aylık geliri bin 200 TL olan dört kişilik bir ailenin prim ödemeyeceğini belirterek, ''Bu kadar geniş sağlık hizmetinin cömertçe verildiği bir sistemde bütün bunlar sosyal bir devletin halkına karşı cömertliğini gösteriyor'' dedi.