Spor 'Yabancı kararını ben de televizyondan öğrendim'

'Yabancı kararını ben de televizyondan öğrendim'

Paylaş
'Yabancı kararını ben de televizyondan öğrendim'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Best FM'de yayınlanan Gökhan Dinç ile Basın Tribünü programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı

Şu anda İngiltere’de transfer görüşmeleri yaptığını söyleyen Fikret Orman gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Biz de kararın detaylarını TV’den öğrendik”

Fikret Orman,”Biz yabancı oyuncu konusunda kararı ve detaylarını açıklama yapılırken öğrendik. Ancak bu kararın devre arasında açıklanmasını çok istedim. Çünkü transfer politikamızı ona göre belirleyeceğimizi ifade ettim. Onlar da devre arası açıkladılar, bunda bir sıkıntı yok. Fakat bunun adedi ve stratejisiyle alakalı hiç bilgi sahibi değildim. Çünkü onu kendi içlerinde gizli tuttular. Son gün toplantı olduktan sonra beni Göksel Gümüşdağ aradı ve bütün kulüplerin buna çok sıcak baktığını söyledi. Bunu kamuoyunda açıklarım,biz oyun bozan olmayız. Herkes kabul ediyorsa kimsenin oyununu bozman istemeyiz. Ama bu böyle oldu bittiyle karar verilecek bir şey değil,çok ciddi bir konu. Önümüzdeki haftada Antalya’da Kulüpler Birliği toplantısı yapılacak ondan sonrada Futbol Federasyonu ile bunu konuşacağız.”

“Bu kuralda değişiklik yapılabilir. Federasyon kulüpler için var ve bizim oylarımızla seçiliyor bunlar. Burası kimsenin tapulu malı değildir. Bu yüzden bunlar konuşulması ve tartışılması gereken konulardır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Yabancı kuralı stratejimizi değiştirmeyecek”

Değişen yabancı kuralı hakkında da açıklamalarda bulunan Fikret Orman “Beşiktaş bu kontenjanı asla kullanmayacak. Biz yerli oyuncularla başarılı olabileceğimize inanıyoruz ve stratejimizde hiçbir değişiklik yapmayacağız.” dedi.

“'Merhaba' desen milyonlarca euro istiyorlar”

Fikret Orman, yerli oyuncuların fiyatlarının çok yükseldiğini ve kulüplerin o fiyatları ödemekte zorlandığını söyledi.Orman “Bir oyuncuyla görüşmek için ‘Merhaba’ desek milyonlarca euro istiyorlar ama biz Milosevic’i 500 bin Euro’ya aldık. Yabancı kuralı mali kriterleri düzeltmek adına yararlı olacaktır” dedi.

“Pazarlıklarımız bitmedi”

Transfer çalışmalarını sürdürdüklerini, hem devre arası hem de sezon sonu için futbolcu arayışında olduklarını söyleyen Fikret Orman daha çok sezon sonuyla alakalı görüşmeler yaptıklarını sözlerine ekledi.

Basında Chelsea ile transfer görüşmeleri yaptığına dair haberlere de açıklık getiren Orman,"Şu anda isim vermem doğru olmaz. Çünkü pazarlıklar hala devam ediyor. Bu isimleri açıkladığımızda pazarlık payımız da azalıyor.” şeklinde konuştu.

“Sivok’la devam etmeyeceğiz”

Tomas Sivok’la alakalı şu anda kendilerine ulaşan bir teklif olmadığını söyleyen Fikret Orman,” 2 yıldır sakatlıklarından dolayı verim alamadık. Bir teklif gelmesi durumunda değerlendiririz.Eğer teklif gelmezse zaten sezon sonu sözleşmesi sona eriyor ve yenilemeyi düşünmüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Mustafa Pektemek ve Atiba Hutchinson’dan yanıt bekliyoruz”

Sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncularla alakalı da konuşan Fikret Orman,” Bizim yapmış olduğumuz teklifi kabul edenlerle sözleşme yapıyoruz. Mustafa ve Atiba’ya da teklifimizi yaptık onlardan gelecek cevabı bekliyoruz.” dedi.

“Derbi kazanamaması Bilic’in kaderini etkilemez”

Beşiktaş’ın bu sezon bütün maçları dışarıda oynadığına dikkat çeken Orman,” Buna rağmen liderin 1 puan gerisindeyiz. Bilic’i oldukça başarılı buluyorum ve takımdan ayrılacağını düşünmüyorum. Kimse Bilic’in hakkını yemesin.Sezon sonunda şapiyon olacağımıza inancımız tam.” şeklinde konuştu.

“İkinci yarıyı nerede oynayacağımız belli değil”

Fikret Orman,“Lafta herkes yardımcı olmak istiyor ama iş icraata gelince kimse sahasını vermek istemiyor. Konya’da oynamak istedik ama fikstürler uyuşmadığı için Konyaspor zeminin bozulacağını düşünerek çekimser yaklaştı. Yönetim kurulumuzla toplanıp bu konuda kararımızı vereceğiz.

“Stat yeni sezona yetişiyor”

Stadı yeni sezona kesin olarak yetiştireceklerini ama en kısa sürede bitirmek istediklerini söyleyen Orman,tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı