Trabzon Yabancı öğrenciler için iş birliği

Yabancı öğrenciler için iş birliği

Paylaş
Yabancı öğrenciler için iş birliği

Yabancı öğrenciler için iş birliği

Filiz YILDIRIM/TRABZON, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesinin de arasında bulunduğu dört üniversite ile 'Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) yurt dışında tanıtılması ve Bakanlığa bağlı okullarda düzenlenmesine imkan sağlayan protokoller imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesinin de arasında bulunduğu dört üniversite ile 'Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) yurt dışında tanıtılması ve Bakanlığa bağlı okullarda düzenlenmesine imkan sağlayan protokoller için imza töreni düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilen törende protokolleri, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Halil İbrahim Okumuş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Savaşan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. İsa Gökçe ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cem Zorlu imzaladı.
Protokoller kapsamında 4 üniversite, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 16 ülkedeki okullarını Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı için sınav merkezi olarak kullanacak. Buralarda görev yapan öğretmenler de sınavlarda gözetmenlik yapacak. Millî Eğitim Bakanlığı, üniversitelerle yabancı uyruklu öğrenci sayısının artırılması için ortak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek. İmzalanan protokollerle, bu alanda iş birliğine gidilen üniversite sayısı 17'ye yükseldi.
Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Millî Eğitim Bakanlığı olarak üniversitelerin kendi bağımsız sınavlarını yaparak yabancı öğrencileri kurumlarına kazandırmasını desteklediklerini belirterek protokollerin bu amaca yönelik olduğunu söyledi.

Haberin Devamı