Çankırı Yabancı öğrenciler için 'kültür günü'

Yabancı öğrenciler için 'kültür günü'

Paylaş
Yabancı öğrenciler için 'kültür günü'

Yabancı öğrenciler için 'kültür günü'

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için kültür günü etkinliği düzenlendi.
Etkinlik öncesi konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı, 30 ülkeden binden fazla öğrencinin üniversitede öğrenim gördüğünü söyledi. Ayrancı, yabancı öğrencilerin üniversitede bulunmasından dolayı mutluluk duyduğunu aktararak, "Burada üzülmeyeceğiz, neşeleneceğiz, coşacağız, oynayacağız. Bugünden büyük hatıralarla çıkacağız hep beraber. Çünkü karşımda çok heyecanlı, dinamik, çok farklı insanlar görüyorum. Biz hepinizi çok seviyoruz. Sizlerle burada olmaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz" dedi.
Kardeşlik kavramının oluştuğunu belirten Ayrancı, "Bu ülkelerin bizimle bir kardeşliğidir, kaynaşmasıdır, dostluğudur, dayanışmasıdır. Bundan sonra kardeşliğimiz sonuna kadar devam edecek. Bugünden itibaren çok yakın dostlar olduk. Bu bitmeyecek dostluk, ülkelerimizin, halklarımızın ve yarın çocuklarımızın övünç kaynağı olacaktır. O nedenle böyle bir topluluk karşısında bulunmaktan ve bu duygularımı açık yüreklilikle ifade etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizler için buradayız. Sizlerin eğitimini sağlamak, kültür hayatınıza katkı vermek için hocalarımızla buradayız. Ülkelerimizin kardeşliği bizler için çok önemli. Biz sizlere elimizden gelen yarıdmı yapacağız" diye konuştu.
Ayrancı’nın konuşmasının ardından yabancı öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeniyle izlendi. Rektör Ayrancı, öğrencilerin şarkılarına ve oyunlarına eşlik etti.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı