Siyaset Yabancı öğrencilerden darbe protestosu
Paylaş
Yabancı öğrencilerden darbe protestosu

İstanbul'da okuyan 20 farklı ülkeden öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti

Öğrencilerden Gabonlu Raymond Ndong, yaptığı açıklamada, İstanbul'da yaşadığını ve Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Darbe girişimini hep beraber yaşadıklarını dile getiren Ndong, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

''Biz de buraya destek vermeye geliyoruz. Artık Türkiye'de darbe olmayacak. Biz ilk olarak çok şaşırdık ve üzüldük. İnsanları vurdular. Sakın bir daha böyle bir şeye kalkışmasınlar. Bizim için Türkiye çok değerli bir ülkedir. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Yaşananlar bizi çok üzdü.''

Kamerunlu Aoudou Salouhuo ise 5 senedir Türkiye'de yaşadığını ve 1 haftadır darbeyi protesto etmek için sokakta olduğunu söyledi.

Kendilerinin de bu ülkenin bir parçacı olduklarını vurgulayan Salouhuo, ''Darbenin akşamında biz de o olaylarla karşılaştık. Yaklaşık 240 kişi hayatını kaybetti. Biz de ülkenin bir parçası olduğumuzdan dolayı sokaklara çıktık. Ülkenin Cumhurbaşkanı davet etti sokaklara bizi de. Onları yalnız bırakmayacağız.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Somalili Hasan Sayıd Asi Sidi de darbeyi kınamak için sokaklara çıktıklarını kaydetti.

Türklere destek verdiklerini vurgulayan Sidi, ''Bizim bundan ilk haberimiz yoktu. Somali'den bizi aradılar ve öğrendik. Hemen karşı durduk. Biz de hükümete destek veriyoruz. Somali'de de tepki gösterdiler ve Erdoğan'a destek verdiler. Darbeye hayır diyoruz. Bu ülkede asla böyle şeylerin olmasına izin vermeyeceğiz.'' ifadesini kullandı.

AA