Merkez Yabancı öğrencilerin Fetih yolculuğu

Yabancı öğrencilerin Fetih yolculuğu

Paylaş
Yabancı öğrencilerin Fetih yolculuğu

Yabancı öğrencilerin Fetih yolculuğu

Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-OSMANGAZİ Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Teen Thınkers (Genç Düşünürler) Porojesi kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerle Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu. Dündar, Letonya, Polonya, Romanya ve Slovakya’dan gelen öğrencileri ağırladı.

Genç Düşünürler Projesi kapsamında Bursa’ya gelen öğrenciler müzedeki gezilerine Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyerek başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öğrencilere müzede yer alan geleneksel çiniler, kütüphane ve konferans salonları hakkında bilgiler verdi. Yabancı öğrenciler, Fetih gününün canlandırıldığı 42 metre açıklığındaki dev kubbeyi gezerken, hayranlıklarını gizleyemedi.

Yarışma kapsamında Bursa’ya gelen öğrencileri tebrik eden Dündar, “Fetih Müzesi’nde, savaşın yanı sıra Osmanlı’nın bütün dünyada barış ve huzuru hakim kılma zihniyeti anlatılıyor. Aynı zamanda müzemizin namı, kendine özgü mimari yapısı ve sanat özellikleriyle Bursa sınırlarını aşıyor. Burası bir müzenin ötesinde kültür merkezi olarak da faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla her gün yüzlerce ziyaretçi akınına uğruyor. Bizler, sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı