Spor Yabancı sayısı azaltılıyor

Yabancı sayısı azaltılıyor

Paylaş
Yabancı sayısı azaltılıyor

Yıldırım Demirören başkanlığındaki Futbol Federasyonu yönetimi, sınırsız yabancı oyuncu kuralını tarihe gömüyor

Türk futbolunda yıllardır konuşulur bu meşhur yabancı sayısı. Kimilerine göre ‘çok’, kimilerine göre de ‘yetmez’ olarak nitelendirilir.

Yakında hayatımıza giren 6+2, bir önceki başkan M.Ali Aydınlar tarafından 6+2+sınırsız hale getirilmişti. Ama bu uygulama seneyi göremeyecek.

Çünkü yeni TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in hayata geçirmek istediği projeyle yabancı sayısı düşürülecek. Sınırsız yabancı kuralını kaldıracak olan yeni yönetim, ayrıca sahadaki yabancı sayısına da müdahale edecek.

ÖNCE 5, SONRA 4 YABANCI

Yabancı futbolcu sayısını kademeli olarak düşürmek isteyen Demirören, tüm takımların kadrosunda çok sayıda yabancı bulunmasından dolayı bu sayıyı kademeli olarak aşağı çekecek.

Özellikle saha içindeki yabancı sayısını gelecek sezon 5’e, sonraki yıl ise 4’e indirmeyi planlayan Türkiye Futbol Federasyonu, bu konuda A Milli Takım ve diğer milli takımlardan sorumlu ekipten rapor alacak.

Buradaki en temel amaç da takımların 18 kişilik kadrolarına mümkün olduğu kadar genç oyuncunun alınmasını sağlamak. Tabii bu karardaki bir başka sebep de çok yakında hayatımıza girecek olan yeni UEFA kriterleri.

Şu an büyük kulüpler dair bir çok ekibin borç batağında olması ve geleceklerinin sıkıntılı olması, TFF’yi bu konuda hareket etmeye yönlendirdi. Öyle ki gereksiz yabancılar alınmayacak, böylece de gereksiz para harcanmayacak.

3 YIL SÜRECEK

Ayrıca yapılan plana göre yabancı sayısı sadece az olmayacak, bir de ‘öz’ olacak. İngiltere’de uygulanan yabancı kriterini 2 seneye kadar uygulayacak olan Futbol Federasyonu, böylece kaliteyi üst seviyeye çekmek istiyor.

Tıpkı İngiltere Premier Lig’de olduğu gibi yabancılar için belirli yaş ve milli takımda oynama kriterleri getirmek istiyor yeni yönetim.. Plana göre 3 yıl sonra tüm kulüplerde bu düzen uygulanmaya başlayacak.

Haberin Devamı