Profesör Suzanne Dickson, 'Kötü bir diyet ile anksiyete ve depresyon da dahil olmak üzere duygu durum bozukluklarının kötüleşmesi arasında artan bir bağlantı olduğuna dair kanıtlar bulduk. Bununla birlikte, bazı gıdaların sağlık üzerindeki etkilerine dair birçok yaygın inanç sağlam kanıtlarla desteklenmemektedir' dedi.
Araştırmacılar, daha fazla şeker yemenin dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) kötüleştirebileceği gibi iddiaların uzun vadeli çalışmalarla desteklenmediğini söylediler.
Ayrıca, D vitamini takviyelerinin otizm veya hafıza gücü üzerindeki etkileri hakkında 'çeşitli' sonuçlar elde edilmiştir.
Almanya'daki Groningen Üniversitesi Tıp Merkezi ve İrlanda'daki Radboud Üniversitesi, İrlanda'daki Cork Üniversitesi ve İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nden bilim adamlarını kapsayan çalışma, düzinelerce çalışmadan elde edilen bulguları dikkate aldı.
Meyve, sebze ve vitamin takviyeleri saldırganlığı azaltırken, yağ ve şekerin DEHB'yi kötüleştirebileceğini buldu. Ancak bu bağlantıların kanıtlarının zayıf olduğu belirtildi.
Araştırmacılar, Akdeniz diyeti yapan kişilerde depresyon ve kaygıyı azaltabileceğini buldular. Ancak, zeytinyağı bol diyetlerde bulunan besin takviyelerinin başka bir çalışmada semptomları azaltmadığını da söyledi.
Farklı çalışmalarda karşıt şeyler bulmasına rağmen, araştırmacılar insanların ne yediklerinin zihinsel sağlıklarını etkileyebileceğini açıkça belirtti.
'Düşük kaliteli bir diyetin olumsuz sonuçlarının zihinsel sağlığı ve bilişsel işlevi bozabilir, bu da yaşla birlikte daha da kötüleşebilir. İlginçtir ki, beslenme ve özellikle yetersiz beslenme ve obezite, ruh hali düzenleme ve stres hassasiyeti ile yakından iç içe olup diyet, metabolizma ve zihinsel refah arasında güçlü bir bağlantı olduğunu göstermektedir.'