Gündem Yağış ve fırtına geliyor

Yağış ve fırtına geliyor

Paylaş
Yağış ve fırtına geliyor

Türkiye, yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli alçak basınç sisteminin etkisine girecek

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in yarın yağışlı geçeceği bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli olacak. Rüzgar, güney yönlerden yurdun iç ve batı bölgelerinde kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman 100 km/saat hızında) esecek.

Hava sıcaklığı, yarın iç ve doğu bölgelerde 4-8 derece artacak, batı bölgelerde ise yağışla 6-10 derece azalacak. Bu sistem, 19 Nisan Perşembe günü kıyı Ege ile Mardin ve Şanlıurfa dışında yurt genelinde yağışlara neden olduktan sonra 20 Nisan’da Doğu Anadolu’nun doğusunda ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

Hava sıcaklığı, 19 Nisan’da kuzey, iç ve doğu bölgelerde 8-12 derece azalacak. 20 Nisan Cuma gününden itibaren tekrar tüm yurtta artarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Yetkililer, ilgilileri ve vatandaşları, yarın, iç ve batı bölgelerdeki kuvvetli fırtınanın oluşturacağı ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de beklenen kuvvetli yağışın neden olacağı olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, ayrıca yarın ve perşembe günleri meydana gelecek ani sıcaklık değişimleri konusunda da uyarıldı.

Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, görüş mesafesinde daralma, soba ve doğlagaz kaynaklı zehirlenme vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

EGE DENİZİ’NDE TAM FIRTINA: 17 Nisan Salı akşam saatlerinde (18:00 TSİ) Orta ve Güney Ege’de güney ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) başlayacak fırtınanın, gece saatlerinden sonra Güney Ege’de 8-10 kuvvetinde (90-105 km/saat) tam fırtınaya, 18 Nisan Çarşamba öğle saatlerinden itibaren ise Ege Denizi’nin genelinde batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Fırtınanın 18 Nisan Çarşamba gece saatlerinden (23:59 TSİ) sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

BATI AKDENİZ’DE KUVVETLİ FIRTINA:
18 Nisan Çarşamba sabah saatleri (05:00 TSİ) itibariyle doğu ve güneydoğu, öğle saatlerinden sonra ise güney ve güneybatı yönlerden 7-9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

ORTA KARADENİZ’DE FIRTINA:
18 Nisan Çarşamba sabah saatleri (05:00 TSİ) itibariyle doğu ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

MARMARA DENİZİ’NDE FIRTINA:
18 Nisan Çarşamba akşam saatleri (18:00 TSİ) itibariyle batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe sabah saatlerinde (09:00 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ’DE FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba gece saatleri (23:59 TSİ) itibariyle batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AA

Haberin Devamı