Gündem Yağışlar barajlara nefes aldırdı

Yağışlar barajlara nefes aldırdı

Paylaş
Yağışlar barajlara nefes aldırdı

Bursa'da kış aylarında yeterli kar ve yağmur yağmaması nedeniyle tehlike çanları çalan barajlar son yağmurlarla nefes aldı

Bir ay önce Doğancı Barajı'nda yüzde 34 olan doluluk oranı yüzde 61’e, Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 65'ten yüzde 86’ya yükseldi.

Türkiye genelinde yağışsız geçen kış ayları ardından bahar yağmurlarının aralıksız devam etmesi Bursa'da alarm vermeye başlayan Bursa'daki barajlarda su düzeini yükseltti. Kentin içme suyunun yüzde 90'ını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarda su düzeyi son 1 ay içinde arttı. Su sıkıntısı çekilmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalan Bursa'da son yağışlarla birlikte Doğancı Barajı'nda su düzeyi yüzde 34'ten yüzde 61’e, Nilüfer Barajı'nda ise, yüzde 65’ten yüzde 86’ya ulaştı.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) yetkilileri, kentte herhangi su sıkıntısı bulunmadığını söyledi. Bahar ayı ile birlikte başlayan yağışların kenti su sıkıntısına girmekten kurtardığını belirten BUSKİ yetkilileri, olası olumsuz senaryolara karşı yer altısularının bulunduğunu vurguladılar. Yetkililer, yağışların yoğun olmasına rağmen halkı su tasarrufu yapmaları konusunda uyardı.

Sebile ÇETİN/BURSA, (DHA)