Yaşam Yağlar Castrol'den şampiyonluk VW'den!

Yağlar Castrol'den şampiyonluk VW'den!

Paylaş
Yağlar Castrol'den şampiyonluk VW'den!

Motorsporları alanında gerçekleştirdiği hem global hem de ulusal düzeydeki sponsorluklar ve ortak mühendislikleriyle dikkat çeken Castrol, VW Motorsport ile yine şampiyonluk unvanına ortak oldu.

2014 Dünya Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen Avustralya Rallisi sonrası sezonun bitimine 3 yarış kala VW Motorsport, üreticiler klasmanında Dünya Ralli Şampiyonluğunu erkenden ilan etti. Geçtiğimiz yıl WRC tarihinde bir ilke imza atarak Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki ilk senesinde şampiyonluk unvanını elde eden ilk üretici firma olmasıyla da ön plana çıkan VW Motorsport’un 315 HP gücündeki VW Polo R WRC araçlarının motor, vites kutusu ve diferansiyellerinde özel Castrol yağları kullanılıyor.

Haberin Devamı

Volkswagen Motor Sporları Direktörü JostCapito, “Böylesine etkileyici bir sezonun sonunda bu performans da işbirliği yaptığımız firmaların desteğiyle de gerçekleşen tüm çalışmaların tam bir mükâfatı oldu. Bir zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bizde ise her halka yanındaki kadar güçlüdür. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Volkswagen kendileriyle gurur duyuyor. Bu unvan, dünyanın dört bir yanındaki, olağanüstü destek gösteren, tüm Volkswagen çalışanları için kazanıldı” açıklamasını yaptı.

tor Sporları Direktörü JostCapito, “Böylesine etkileyici bir sezonun sonunda bu performans da işbirliği yaptığımız firmaların desteğiyle de gerçekleşen tüm çalışmaların tam bir mükâfatı oldu. Bir zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bizde ise her halka yanındaki kadar güçlüdür. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Volkswagen kendileriyle gurur duyuyor. Bu unvan, dünyanın dört bir yanındaki, olağanüstü destek gösteren, tüm Volkswagen çalışanları için kazanıldı” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Pilotlar Şampiyonluğu Son 3 Yarışta Belli Olacak!

Avustralya’da birinci gelen SébastienOgier/JulienIngrassia ve ralliyi ikinci sırada tamamlayan ekip arkadaşları Jari-MattiLatvala/MiikkaAnttila şampiyonadakiunvanlarını korudular. AndreasMikkelsen/Ola Fløene ise Polo R WRC otomobilinde yarışı üçüncü sırada tamamlayarak takım olarak mükemmel bir sonuç alınmasına katkıda bulundu. Üç Volkswagen takımı da aynı zamanda Pilotlar Şampiyonası’nda en üst sıralarda yer alıyor. Sezon sonunda kimin Dünya Şampiyonluğu unvanıyla taçlanacağı ise, kalan üç rallide, tamamen Ogier/Ingrassia ve Latvala/Anttila arasındaki mücadele ile belirlenecek.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu ve Avustralya Rallisi’ni kazanan SébastienOgier ise, “Kesinlikle muhteşem. Ben takımım için yaratılmışım! Takım bu başarıyı öylesine hak ediyor ki! Bu duyguyu kelimelerle ifade etmesi güç.Dünya Şampiyonluğu unvanını podyumu ilk defa tamamen Volkswagen takımlarıyla doldurarak kazanmış olmamız inanılmaz bir başarı. Julien ve ben, bitiş çizgisine kadar ekip arkadaşlarımız Jari-MattiLatvala’ya karşı sahip olduğumuz küçük avantajımızı sonuna kadar kontrol etmeye çalıştık ve başardık. Bence üst sıralarda hayranlarımızın hoşuna gidecek heyecan verici bir düello gerçekleştirdik. AndreasMikkelsen ve Ola Fløene’in de gösterdikleri performansla takımın bu zaferini tamamlamaları olağanüstü oldu. Artık, Pilotlar unvanını sağlama almam için bir galibiyet yeterli olacak. Bunu Fransa’da başarmak ise muhteşem olacak” açıklamasını yaptı

Haberin Devamı