Gündem "Yağmacıları kolonyayla yakacaktık"

"Yağmacıları kolonyayla yakacaktık"

Paylaş
"Yağmacıları kolonyayla yakacaktık"

"Yağmacıları kolonyayla yakacaktık"

Libya’daki bir otelde restoran şefi olarak çalışan Türk işçinin, arkadaşlarıyla saklandıkları lojmanın odasına girmeye çalışan yağmacılara karşı, kolonya ve ucunu prize taktıkları elektrik kablosuyla direnmeye çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Libya’daki olayların ardından, çalıştığı otel tarafından, 23 Şubat’ta THY uçağıyla İstanbul’a gönderilen işçi grubu içinde bulunan Ömer Süle (24), 14 aydır Libya’daki bir otelde restoran şefi olarak çalıştığını söyledi.

Olayların kendi bölgelerine taştığı günlerde çalıştıkları otelin lojmanında korku dolu dakikalar geçirdiklerini ifade eden Süle, 20 Şubat akşamı, ellerinde demir sopa, bıçak ve satırlar bulunan büyük bir yağmacı grubun lojmanı bastığını anlattı.

Süle, baskın sırasında lojmanda 60 Türk işçisinin bulunduğunu, bunların büyük bölümünün 5 katlı lojmanın çatı kısmına kaçmayı başardığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çatıya çıkanlar, oradaki kapıyı kilitleyerek güvenliklerini sağladılar. Ben ve beraberimdeki 8 arkadaş giriş katta bulunan bir odaya kaçabildik. Kapının arkasına elbise dolabını koyarak içeri girmelerini engellemeye çalıştık. Yağmacılar içeride bütün odalara giriyor, maddi değeri büyük olan bilgisayar, telefon veya para edecek ne varsa topluyordu. Bütün odalara girdikten sonra bizim odayı tekmeleyip, demir sopalarla kırmaya çalıştılar. Biraz uğraştıktan sonra kapıyı açamayacaklarını anlayınca gittiler."

Haberin Devamı

Kısa süre sonra başka bir yağmacı grubun geldiğini anlatan Süle, 10-15 dakika arayla sürekli yağmacıların gelip lojmanı yağmaladığını ancak bulundukları odaya girmeyi başaramadıklarını bildirdi.

-YAĞMACILARA, KOLONYA VE ELEKTRİK KABLOSUYLA DİRENMEYE ÇALIŞMIŞLAR-

Yağmacıların bulundukları odaya girebileceği düşünerek ellerindeki imkanlar dahilinde önlem almaya çalıştıklarını dile getiren Süle, şöyle devam etti:

"5-6 metrelik 3’lü uzatma elektrik kablosu gözüme çarptı. 3’lü priz yuvalarını kırarak kablolarını çıkardım ve yüzündeki naylonlarını soyup kablo uçlarını çıkardım. Diğer ucunu da prize taktım. Soyduğum kablo uçlarıyla kapının yanında bekliyordum. Kapıyı kırıp içeri girmeye çalışan yağmacılara ucunu prize taktığım kabloyla elektrik vermeyi düşündük. İki arkadaş da pencere kenarında bekliyordu. Oradan girmeye teşebbüs edenlerin üzerine kolonya döküp, ateşe verecekti. Allah’a şükür içeri giremediler. Kapının arkasına koyduğumuz dolap bizi korudu."
Yağmacıların yaklaşık 4 saat boyunca 25-30 defa bulundukları lojmana geldiğini ifade eden Süle, gece olduğunda çevredeki komşuların gelerek kendilerini bulundukları yerden kurtardığını, ardından çalıştıkları otele gittiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Süle, 2 gün otelde konakladıktan sonra THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a, oradan da memleketleri Konya’nın Kadınhanı ilçesine geldiğini söyledi.