Antalya Yağmur suyu ve kanalizasyona 35 milyon TL

Yağmur suyu ve kanalizasyona 35 milyon TL

Paylaş
Yağmur suyu ve kanalizasyona 35 milyon TL

Yağmur suyu ve kanalizasyona 35 milyon TL

ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kepez Santral Mahallesi'nde 35 milyon TL bütçeyle yağmur suyu ve kanalizasyonu çalışması başlattı.
ASAT Kanalizasyon Dairesi Başkanlığının Kepez Santral'de imalatını yürüttüğü çeşitli çaplardaki yağmur suyu drenaj yapılarının büyük bölümü tamamlanırken, projelendirilen hattın kalan bölümleri için de farklı noktalarda çalışmalar devam ediyor. Bölgede yapılan yağmur suyu drenaj altyapısının bir kısmı yoğun yağış dönemlerinde olası taşkın ve birikmelerin önüne geçebilecek geniş betonarme menfezlerden meydana geliyor. 3.5m x 2m genişlikteki kutu menfezlerin birleştirilmesiyle oluşan hattın en dar yerdeki çapı ise 2m x 1.5m ebadında. Yaklaşık 1 km'lik kısmı tamamlanan betonarme kutu menfezlerin kalan kısmı da bitirildiğinde 2 bin 580 metre uzunlukta imalat yapılmış olacak.
YÜKSEK DAYANIKLI BORULAR KULLANILIYOR
Yağmur suyu tahliye sisteminin beton menfezler dışında kalan bölümü ise çeşitli çaplarda 7 bin 800 metre boru montajını içeriyor. Santral Mahallesi'nde de ASAT'ın yağmur suyu tahliyesi için kullandığı standart malzeme olan yüksek dayanıklılıkta koruge borular kullanılıyor.
8 BİN METRE KANALİZASYON
Projedeki çeşitli tip ve ebatlarda yağmur suyu drenaj hatlarının toplamı 11 kilometreye yaklaşıyor. Ayrıca projede yer alan 8 bin metrelik kanalizasyon imalat çalışması da devam ediyor. Çalışmalar sırasında 380 metrelik dere tahkimatının da yapıldığı belirtilirken, bölgenin en zorlu yağış koşullarına hazır olacağı aktarıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı