Kayseri Yahyalı'da kilim dokuma kursu için protokol imzalandı

Yahyalı'da kilim dokuma kursu için protokol imzalandı

Paylaş
Yahyalı'da kilim dokuma kursu için protokol imzalandı

Yahyalı'da kilim dokuma kursu için protokol imzalandı

KAYSERİ,(DHA)- YAHYALI Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve KAYMEK işbirliğinde 'Yöresel Kilim Dokuma' meslek edindirme kursu açılmasına yönelik protokol imzalandı.
Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi'nde imzalanan protokol törenine, Belediye Başkanı Esat Öztürk, İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, KAYMEK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk, Yahyalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ve vatandaşlar katıldı. Başkan Öztürk, kursun açılamasında katkısı bulunanlara teşekkür ederek, "Yahyalı halısı bizim bir markamız. Yahyalı halısı bizim kültürel bir mirasımız. Bu mirasın unutulmaması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu projeye gönüllü olarak katkı sağlayan Yahyalılı hanım kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kursumuzun finansmanını sağlayan Türkiye İş Kurumuna teşekkür etmek istiyorum. Kursumuza katılacak 25 kursiyerimize günlük kişi başı 45 TL ödeme yapacaklar. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak ise, "İŞKUR olarak bir takım programlarla istihdama katkı sağlıyoruz. Özellikle bayanların istihdama katkıları için, mesleki yeterliliklerini geliştirmeleri için bu proje bir destek olur. Ben projeye katkı sağlayan kurumlarımıza ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Her zaman böyle projelerde yer almayı diliyorum. Bayanlarımıza kursumuzda verecekleri emekleri için şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Biz İŞKUR olarak her zaman sizlerin yayındayız" diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı