Ekonomi Yakıtta tasarrufun sırrı bakımda

Yakıtta tasarrufun sırrı bakımda

Paylaş
Yakıtta tasarrufun sırrı bakımda

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Arslanoğlu, "Araçlarınıza bakım yaptırın, yüzde 10 daha az tüketin" dedi.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte yoğun kış şartlarına maruz kalan araçların yazlık bakımlarının yaptırılması gerektiğini, bakım yapılan araçların yapılmayanlara göre yaklaşık yüzde 10 daha az yakıt tükettiğini söyledi. Araç kullanıcılarının hem daha az yakıt tüketmeleri hem de can ve mal güvenliğini de sağlayabilmeleri için kış aylarının ardından detaylı bir bakım yapmaları gerektiğini ifade eden Arslanoğlu, belli kilometrelerde yapılan periyodik bakımların yanında mevsimsel geçiş dönemlerinde de araçların kontrol ettirilmesinin daha faydalı olacağını belirtti.

Arslanoğlu, yaz mevsimlerinde tatil için yapılan seyahatlerin genellikle uzun menzilli olduğunu, vatandaşların bu yolculuklarda herhangi bir sorundan dolayı yolda kalmamaları için araçlarının detaylı bir bakıma girmesi gerektiğini kaydetti. Havaların ısınmasıyla uzun süreli kullanımlarda aracın motorlarının daha çabuk ısınacağının altını çizen Arslanoğlu, bu ısınmanın gereken seviyelerde tutulup motor aksamına zarar vermemesi için radyatör ve radyatör suyu kontrolünün yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Kış aylarında hava şartlarından dolayı oluşan çukur ve benzeri deformelerle yolların bozulduğunu söyleyen Arslanoğlu, araçların süspansiyon, ön ve arka takımları gibi mekanik parçaların kontrol ettirilmesini, aksi takdirde bu parçalarda seyahat esnasında oluşacak hasarlarla aracın kullanılamaz hale gelebileceğini bildirdi.

Haberin Devamı