Dünya Yaklaşık 300 Türk'ten Almanya'ya iltica başvurusu

Yaklaşık 300 Türk'ten Almanya'ya iltica başvurusu

Paylaş
Yaklaşık 300 Türk'ten Almanya'ya iltica başvurusu

Darbe girişiminden bu yana Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarında önemli bir artış yaşanıyor. Türkiye, Fethullah Gülen’le bağlantılı olduğundan şüphelenilen subayların başvurusunun reddedilmesini istiyor.

İçişleri Bakanlığı’na göre 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana en az 262 Türk diplomat ve askeri personel Almanya’ya sığınma başvurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Annegret Korff, 151 başvuru sahibinin diplomatik pasaport taşıdığını açıkladı. 111 başvuru sahibiyse askeri personel ve diğer kamu çalışanları için verilen pasaportları taşıyor. Sözcü Korff, 263 kişi içinde diplomatların ailelerinin olup-olmadığı konusunda bilgi vermedi.

Korff, gerçek sayının daha fazla olabileceğini de belirtti.

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler son aylarda oldukça gerilmiş durumda.

Alman hükümeti geçen yılın ilk 11 ayında 5166 Türk vatandaşının iltica başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 2015’te ise bu rakam 1767 oldu.

Başvuranların yüzde 80’ini Kürtler oluşturuyor.

Savunma Bakanı Fikri Işık, Ocak ayında Almanya’ya, üst düzey 40 Türk subayın sığınma başvurusunun reddedilmesi çağrısında bulunmuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden buyana 40 binden fazla kişi tutuklandı, 100 binden fazla kişi de ordu, kamu ve özel sektördeki işlerinden atıldı.

Amerika'nın sesi

Haberin Devamı