Ekonomi Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edildi

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edildi

Paylaş
Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edildi

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da yer alacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı, yatırımcılar 5-6 ay içerisinde fabrikalarının temelini atacak.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, "dünya mermer piyasasına yön verecek" nitelikte Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına ilişkin bütün izin süreçleri tamamlanırken, taahhütte bulunan 61 yatırımcı, 5-6 ay içerisinde fabrikalarını kurmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun, bölgedeki mermer rezervlerinin ülke ekonomisine daha fazla katkı sunması amacıyla Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) ile yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas OSB'de sona gelindi.

OSB ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu ve diğer izinlerin alınmasının ardından resmi süreç tamamlanırken Bursa Valiliği başkanlığında OSB'nin mütevelli heyeti kurulması çalışmaları sürüyor.

Tatlıoğlu, AA muhabirine, ilçelerindeki mermer yataklarına yönelik uzun süredir çalışmaların sürdüğünü belirterek, Türkiye'de 6 üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan bir ekibin, Erenler bölgesinde mermer rezervi araştırması yaptığını anımsattı.

Haberin Devamı

Bu çalışmanın 4 yıl kadar sürdüğünü aktaran Tatlıoğlu, "Akademisyenler, çalışmaların sonunda bölge için 500 milyar dolar değerinde mermer rezervinin olduğunu belirtmişlerdi. En yoğun yerimiz de Erenler bölgesi. Bizim Erenler bölgesi gibi 3-4 bölgemiz daha var. Biz 500 milyar dolar mermer rezervi var deyince birçok kişi adeta şoka uğramıştı ama ben bunda iddialıyım." dedi.