Siyaset Yalçın Akdoğan: Kesinleşmeden açıklamak doğru değil
Paylaş
Yalçın Akdoğan: Kesinleşmeden açıklamak doğru değil

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, “Şimdiden kesin sonuca varmadan, bunun bağlantıları üzerinden çalışma neticelenmeden isimleri açıklamak doğru değil, örgüt isimleri açıklamak da doğru değil. Bir noktaya gelindi, kısa sürede şahısların kimlikleri ve mümkünse bağlantıları üzerine bir sonuca varabiliriz diye düşünüyoruz” dedi

Star Ana Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Akdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRÇOK CANLI BOMBA YAKALANDI

“Soruşturma raporu geldikten sonra meselenin ele alınması gerekir. Olayın olduğu ilk andan itibaren bugüne kadar her konuda hummalı bir çalışma yürütüldü. Herhangi bir ihmal varsa, eksiklik varsa bunlar değerlendirilir, soruşturma raporundan sonra da bir adım atılması gerekiyorsa da atılır. İstihbarat birimlerimize de haksızlık yapmamak lazım. Daha yeni birçok canlı bomba yakalandı, Ankara’da yargı mensuplarına dönük yeni bir saldırı girişimi engellendi. Bunların çoğu kamuoyuyla paylaşılmıyor.

İSTİHBARAT ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Terör örgütleri alınan klasik önlemleri fark ettiği için yeni yöntemler geliştiriyor. Vatandaşların bir şekilde toplandığı alanlar da dahil olmak üzere, ilave daha geniş, daha kapsamlı ne tür tedbirler alınabilir? Bunların hepsini değerlendirdik. Yani yeni yöntemler. Bunları açıklamak çok doğru değil, bu sefer terör örgütleri ona göre tedbir geliştiriyor. Buna bir takım hava araçlarının insanlı veya insansız kullanılmasından tutun da bomba köpeklerinin bir şekilde vatandaşların arasında dolaşmasından veya başka bir takım tedbirler. Bunları konuşmak çok doğru değil. Bu tür olaylarda önleyici istihbarat çok büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

‘Bununla ilgili yeni bir güvenlik konsepti, bu tür yürüyüşlerde veya mitinglerde daha kapsamlı bir tedbir ne yapılabilir’ bunu da konuştuk, bundan sonra bu çerçevede tabi bir takım adımlar atılacak. BİR SONUCA VARABİLİRİZ Şimdiden kesin sonuca varmadan, bunun bağlantıları üzerinden çalışma neticelenmeden isimleri açıklamak doğru değil, örgüt isimleri açıklamak da doğru değil. Burada tabi örgüt üyesi aileler değil de belli örgüt şüphelilerinin yakınlarından da DNA örneği alınıyor ki acaba bir şey oradan bulunabilir mi diye. Bununla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bir noktaya gelindi, kısa sürede, yani şahısların kimlikleri ve mümkünse bağlantıları üzerine bir sonuca varabiliriz diye düşünüyoruz.

BURADA DA GEREKEN ADIM ATILIR

Bu konuda siyasetçilerin yaptıkları açıklamalar var. Öncelikle siyaset kurumunun bir bütün olarak bunun karşısında durması lazım. Maalesef bugünlerde bu tavrı sergileyemeyenler, bu tür ucuz yöntemlere başlıyorlar. ‘Siyaseten bunu kime fatura edebiliriz, nasıl buradan siyasi fayda kazanabiliriz?’ Cenazeler daha defnedilmemişken, gidip orada 1 Kasım üzerinden konuşmalar yapmak, bu acının üzerine basarak siyaset yapmaktır, acıyı çalmak demektir. Böyle bir şey olabilir mi? Baktığımızda istifa olur mu olmaz mı? Şırnak’ta bir hadise yaşandı, rapor geldi, tespit yapıldı hemen adım atıldı ama böyle peşin hüküm vererek, oturduğumuz yerden kimseyi suçlayamayız. Burada da gereken adım atılır, yanlış yapan kim varsa gereken yapılır.”

Haberin Devamı