Türkiye (Son Dakika) Yalova Fransa'ya örnek oldu

Yalova Fransa'ya örnek oldu

Paylaş
Yalova Fransa'ya örnek oldu

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatıyla kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen trafik ışığı direkleri artık Fransa’daki yayalar ve araçlar için de ışıldayacak.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman´ın talimatıyla kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen trafik ışığı direkleri artık Fransa´daki yayalar ve araçlar için de ışıldayacak. Fransa´nın Strasbourg şehrinde Cabinet Ayyıldız Danışmanlık Şirketinin Sahibi Denis Ayyıldız, Yalova´da tatilde olduğu sırada ilgisini çeken trafik direklerinin Fransa´ya taşınması için harekete geçti.

Trafik direklerinin sahibi olan Türk şirket ile görüşmeler yapan Ayyıldız, Belediye Başkanı Vefa Salman´ın da desteğiyle Fransız Belediye ile görüşerek Fransa pazarında bir Türk buluşunun yer almasını sağladı. Trafik direkleri; araçlar ve yayalar için yanan kırmızı, sarı ve yeşil ışıkların bütün direkleri aydınlattığı bir mekanizma ile çalışıyor. Hem araç trafiği hem yaya trafiği için ciddi anlamda bir rahatlık sağlıyor. Bu sebeple Fransa´nın diğer belediyeleri ile de görüşen Ayyıldız, trafik direklerine olan ilginin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Yalova'nın çehresinin çok değiştiğini ve Yalova´yı çok beğendiğini de dile getiren Ayyıldız, yaptığı güzel çalışmalar için de Başkan Vefa Salman´ı kutladı.

Başkan Salman, şöyle dedi: "Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız hizmetler sadece kentimizde değil, ülkemizde de takdir görmüştü. Yaptığımız bu çalışmalar artık yurt dışında da beğenilerek uygulanmaya başladı. Fransa´nın Strasbourg şehrinde yaşayan Denis Ayyıldız, kentimizde gördüğü ve beğendiği trafik ışıkları sistemini Fransız Belediyelere uygulamaya başladı. Artık Fransa sokaklarında da Yalova´mızdaki trafik ışıkları sistemi kullanılıyor. Aşık olduğum kentimize örnek projeler üretmeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı