Merkez Yalova İŞKUR, 434 işyerini ziyaret edecek

Yalova İŞKUR, 434 işyerini ziyaret edecek

Paylaş
Yalova İŞKUR, 434 işyerini ziyaret edecek

Yalova İŞKUR, 434 işyerini ziyaret edecek

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA İŞKUR İl Müdürlüğü, işverenleri ziyaret ederek işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edecek. Elde edilen verilerle Yalova işgücü piyasası analizi raporu hazırlanacak.

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılı 1 Nisan-03 Mayıs tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında 434 işyerinin ziyaret edileceğini belirten İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, “Yalova ilinin tamamında gerçekleştirilecek araştırma ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2019 yılı için işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir” dedi.

“ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAKTIR”

Saha çalışmasının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 20+ istihdamlı tüm işyerleri ve örneklem yöntemi ile seçilmiş 2-9 eleman çalıştıran işyerleri olmak üzere toplamda 434 işyerinde gerçekleştirileceğini kaydeden Müdür Dede, “Alan uygulaması bizzat Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli (İş ve Meslek Danışmanları) tarafından, işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel düzeyde istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecektir” şeklinde konuştu.

YALOVA İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLANACAK

Müdür Dede, şöyle devam etti; “Çalışma sonuçlarının okullarımızda, alan, bölüm, dal belirlenmesinde ve özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması sürecine katkı sunması planlanmaktadır. Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, yatırımcı ve iş dünyasına, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna katkı sunacaktır.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı