Merkez Yalova Üniversitesi bünyesinde yapılacak Yalova Teknopark A.Ş.'nin imza töreni gerçekleşti

Yalova Üniversitesi bünyesinde yapılacak Yalova Teknopark A.Ş.'nin imza töreni gerçekleşti

Paylaş
Yalova Üniversitesi bünyesinde yapılacak Yalova Teknopark A.Ş.'nin imza töreni gerçekleşti

Yalova Üniversitesi bünyesinde yapılacak Yalova Teknopark A.Ş.'nin imza töreni gerçekleşti

Özgür YILDIZ/YALOVA (DHA) - YALOVA Üniversitesi bünyesinde yapılacak olan Yalova Teknopark A.Ş.'nin imza töreni gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi rektörlük toplantı salonunda yapılan törenle, Vali Muammer Erol başkanlığında imzalar atıldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova İmes Makine İhtisas OSB Başkanı Direnç Özdemir, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Başkanı Şükrü Fazıl Uzun tarafından atılan imzalarla da Teknopark’ın kuruluşu resmileşti.

Vali Erol yaptığı konuşmada, insanların örnek alacağı bir OSB yapılanmasının gayreti içerisinde olduklarını belirterek, kurulacak OSB ve yapılanmasının diğerlerine de örnek olacağına inandığını ifade etti.

Teknopark’ın ortaklarından olan Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Başkanı Uzun'un konuşmasında, bazı çevrelerin Türkiye'deki güzellikleri görmek istemedikleri ifadesini hatırlatan Erol, şunları kaydetti :

"Birtakım insanlar olan tüm güzelliklere gözlerini kapatmış, kara haberci, kötücü bir gayret içerisinde, neyi elde etmek istiyorlar bilmiyorum ama güzelliklere gözlerini gönüllerini kapayarak en büyük kötülüğü de kendilerine yapıyorlar. Halbuki güzelliklere paydaş olarak, olmuyorsa bile ülkemiz, milletimiz adına imza atıldıkça bu ülkenin bir ferdi olarak sevinmesi, gurur duyması gerekir diye düşünüyorum. Son dönemde ülkemizde, ilimizde olanlara baktığımızda ciddi güzel şeyler oluyor."

Rektör Prof. Dr. Cebeci ise yaptığı açıklamada, Yalova'nın stratejik konumunun avantaj ve dezavantajlarına değinerek, artık Yalova'nın da çevresindeki büyük iller gibi büyüyeceğini, konumunu ve sahip olduklarını avantaja çevirerek çok hızlı bir ivme yakalayacağını belirtti.

Teknoparkla birlikte üniversitenin bilgi birikiminin pratiğe dökülerek ticari hayata büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Cebeci, Teknopark projesinin yerinin hazır olduğunu ve yakın zamanda temelinin atılıp, inşaatına başlanacağını sözlerine ekledi.

İmza töreni, son olarak katılımcıların konuşmaları ve yapılacak olan Teknopark’ın sunumunun ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı