Merkez Yalova’da 18 Mart Şehitleri anıldı

Yalova’da 18 Mart Şehitleri anıldı

Paylaş
Yalova’da 18 Mart Şehitleri anıldı

Yalova’da 18 Mart Şehitleri anıldı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü nedeniyle etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlikler, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan programa Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

“TOPRAKLARIMIZ SONSUZA KADAR HÜR VE BAĞIMSIZ OLACKTIR''

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Öğretmen Albay Hayrullah Şahin günün önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Albay Şahin, “Şehitlerimiz, dün bağımsızlığımıza, bugün ise laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüne, insan haysiyetine en uygun olan cumhuriyet rejimine, üniter devlet yapısına ve yüce Türk milletine yönelmiş her türlü tehdidi ortadan kaldırma yolundaki azim ve kararlılığımızın ölümsüz kanıtlarıdır. Mehmetçiğin, bugün de gerektiğinde aynı inanç ve azimle canını seve seve feda edeceğinden kimsenin şüphesi yoktur. Topraklarımız sonsuza kadar hür ve bağımsız olacaktır” dedi.

“MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

Programda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez, şehit aileleri adına bir konuşma yaptı. Ürkmez, “18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin günüdür. Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü ve de cumhuriyet uğuruna, kefensiz, mezar taşı olmadan, görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahramanlarımızı, canlarını bizim için feda eden şehitlerimizi millet ve şükranla anıyoruz. Bugün, yurdumun semalarında denizlerinde, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak, Suriye Hakkâri, Şırnak’ta dağ başında bir köyde şehit olanların günüdür. Aziz şehitlerimiz sizler başımızın tacısınız. Yüce Türk milletinin sarsılmaz azim ve inancına tükenmez ve tükenmeyecek ilham kaynaklarısınız. Bu millet fedakârlıklarınızı hiç bir zaman unutmamıştır ve yer yarılmadıkça da asla ve asla unutmayacaktır.18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Türk milleti için canlarını feda eden aziz şehitlerimize minnettarız” diye konuştu.

ASKERİ MANGADAN SAYGI ATIŞI

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenin ardından Yalova Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte de bir program düzenlendi. Askeri manga tarafından saygı atışının yapıldığı mezarlıkta Vali Erol tarafından şehitlik anı defteri imzalandı. Vali Erol, Albay Gedik, Vekil Akyol ve Vekil Özel ile protokol mensupları, okunan duanın ardından şehitliğe karanfil bıraktı. Şehitler burada dualarla anıldı. Vali Erol ile protokol mensupları daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi’ni ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı