Merkez Yalova’da coşkulu 23 Nisan kutlaması

Yalova’da coşkulu 23 Nisan kutlaması

Paylaş
Yalova’da coşkulu 23 Nisan kutlaması

Yalova’da coşkulu 23 Nisan kutlaması

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yalova’da coşkuyla kutlandı. Bu kapsamda 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törene Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Gemalmaz, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, CHP İl Başkanı Nur Koçak, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, tüm çocukların 23 Nisan’ını kutladı. Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı. Başkan Vefa Salman ile Vali Muammer Erol, tören alanında eğlenen çocuklarla da yakından ilgilendi.
Öte yandan Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kapsamında meslek edinme kurslarında üreten, ürettikçe çoğalan kadınların emanet ettiği Umut Merkezi Oyun Odası Çocukları’nın 23 Nisan programı büyük beğeni topladı. Çok kısa bir sürede çalışıp mucizeler yaratan çocukların gösterisi büyük alkış aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı