Merkez Yalova'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95. yılı, törenle kutlandı

Yalova'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95. yılı, törenle kutlandı

Paylaş
Yalova'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95. yılı, törenle kutlandı

Yalova'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95. yılı, törenle kutlandı

Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA) - YALOVA'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95. yılı, Vali Erol'un katılımıyla törenle kutlandı.

Kutlama etkinliklerine Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Volkan Babaloğlu, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Yalova Liman Başkanı Nurullah Hakan Pekşen, günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "Yalova denizcilikte marka bir şehir yolu olarak ilerlemekte. Tersanelerimiz şu anda Türkiye’nin en büyük tersaneler bölgesi konumuna erişmiş bulunmakta. Bu bizim için bir gurur kaynağı aynı zamanda tersanelerimiz istihdam olarak da büyük bir katkı sağlamakta. Çok önemli projeler geliştiriliyor. Elektrikli, enerjiyle çalışan gemiler gibi katma değeri olan yüksek projeler gerçekleştirmekte. bunun dışında Yalova'nın limancılık faaliyetleri günden güne artmakta Yalova’mız umut ediyoruz ki ileriki dönemlerde Türkiye’nin denizciliğe, mavi vatanımıza en büyük katkı sağlayan bir il haline gelecektir. Her yıl 1 Temmuz gününde 'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Yalova İskelesi’nden kalkan tekne ile denize açılarak, Yürüyen Köşk açıklarında denize çelenk bırakıldı. Protokolün teknesine Yalova Deniz Polisi tekneleri, deniz motorları ve balıkçı tekneleri de eşlik etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı