Merkez Yalova'da renkli sergi

Yalova'da renkli sergi

Paylaş
Yalova'da renkli sergi

Yalova'da renkli sergi

Cem Mete OKUR/YALOVA,(DHA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında özel çocuklar tarafından hazırlanan ‘Renkli Damlalar Ebru Sergisi’nin açılışı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından gerçekleştirildi.

Engelsiz Kafe’de hem çalışarak hem de çeşitli sosyal aktivitelere katılarak eğitimlerini sürdüren özel çocuklar, ‘Renkli Damlalar Ebru Sergisi’ni oluşturabilmek için Yalova Belediyesi Özel Gereksinimli Bireyler Koordinatörü Emel Çakar eşliğinde Ebru Eğitmeni Süreyya Sepin ile birlikte birçok güzel eser ortaya çıkardı. Ellerindeki objeleri ve kağıtları eğitmenleri yardımıyla renklerle buluşturan çocuklar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen sergide eserlerini görücüye çıkardı.

Serginin açılışını gerçekleştirip özel çocuklar ve Ebru Eğitmeni Süreyya Sepin ile birlikte sergiyi gezen Başkan Salman, “Özel çocuklarımızın bu sergi için haftalarca çalışıp emek verdiğini biliyorum. Onların her biri birbirinden özel ve yetenekli çocuklar. Hepsi ile ayrı ayrı gurur duyuyorum. Ebru Eğitmeni Süreyya Sepin’e ise çocuklarımıza gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Mucizeler sadece dizilerde olmaz. Yeter ki onlara imkan verelim. Emeği geçen herkesi düzenlenen bu eşsiz sergi için tebrik ediyor, tüm özel insanların gününü kutluyorum” dedi.

Konuşmasının ardından özel insanlarla bol bol fotoğraf çektiren Başkan Salman, Ebru Eğitmeni Süreyya Sepin’e de plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı