Gündem Yalova'daki lüks villanın aranma sebebi ortaya çıktı!

Yalova'daki lüks villanın aranma sebebi ortaya çıktı!

Paylaş
Yalova'daki lüks villanın aranma sebebi ortaya çıktı!

Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin olarak Yalova’da aranan villaların sahibi ile infaz timinden bir kişi arasında geçen telefon görüşmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Başsavcılık, "Bu görüşmenin, Kaşıkçı’nın cesedinin ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduğu değerlendirilmektedir" dedi. 10 saat süren arama çalışmaları akşam 18.00 sularında sona erdi

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2 Ekim'de öldürülen, ancak cesedine henüz ulaşılamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili yeni bir çalışma başlatıldı. Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Samanlı köyündeki iki villada Cemal Kaşıkçı'nın cesedini arama çalışmaları sürerken, inceleme yapılan villaların sahibi ile infaz timinden bir kişinin cinayet günü telefonla görüştüğü ileri sürüldü.

Haberin Devamı

ARAMA SONA ERDİ

istanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Yalova’da iki malikanede 10 saattir süren aramalar sona erdi.

2 Ekim’den bu yana gizemini koruyan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Yalova’nın Termal ilçesi Samanlı Mahallesi'ndeki iki malikanede başlatılan arama çalışmaları 10 saatin sonunda tamamlandı.

BAŞSAVCILIK'TAN FLAŞ AÇIKLAMA

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan şu açıklama yapıldı: "Şüpheli ya da şüphelilerce daha önceden yapılan planlama doğrultusunda Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu’nda boğularak ve cesedi parçalara ayrılmak suretiyle öldürülmüştür. Cumhuriyet Başsavcılığımızca tüm boyutlarıyla yürütülen soruşturma sürecinde, 1 Ekim 2018 ve 2 Ekim 2018 tarihlerinde bir plan dahilinde ülkemize gelerek Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden Mansour Othman M. Abahussaın’in olaydan bir gün önce 1 Ekim 2018 tarihinde, Samanlı Köyü, Merkez /Yalova adresinde ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşı (Ghozan Kod) Mohammed Ahmet A. Alfaozan isimli şahısla iletişim kurduğu tespit edilmiştir. Yapılan bu görüşmenin öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin parçalara ayrıldıktan sonra yok edilmesine/ saklanmasına yönelik olduğu değerlendirilmektedir. Bu sebeple İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin 18/5664 sayılı kararına istinaden 26 Kasım 2018 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımız nezaretinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama işlemleri yapılmaktadır. Gelişmeler konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır"

Haberin Devamı

Yalova Termal’deki villanın sahibi olan iş adamıyla yapılan görüşme hakkında bilgi edinilemedi. Suudi iş adamının o tarihte yurt dışında olduğu öğrenilirken, Türkiye’ye kısa süreli ziyaretlerde bulunan söz konusu iş adamının son 2 aydır Türkiye’ye gelmediği ileri sürüldü.

2 villa başlatılan arama çalışması 7 saattir sürüyor. İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu ve konsolosluk lojmanlarında yapılan aramaların ardından yapılan en kapsamlı aramada uzman kriminal ekipler her iki malikanenin de özel bölümleri olup olmadığını araştırıyor.

Haberin Devamı

3 bin 750 metrekare alana sahip malikanenin bahçesindeki 3 adet su kuyusu da polis ekipleri tarafından didik didik aranıyor. Su kuyularındaki suların tahliyesinin ardından ekipler merdivenle kuyulara inip iz aramaya başladı.

VİLLALAR KAÇAK ÇIKTI!

Öte yandan en kapsamlı aramanın yapıldığı Suudi Prens'in arkadaşı olduğu iddia edilen Suudi iş adamına ait malikanenin 2014 yılında Muhammed Alfozan ve Muhammed Alsuhai isminde iki kişi adına tarla olarak satın alındığı imar izni olmayan bölgeye kaçak olarak inşa edildiği iddia edildi.

Aramanın yapıldığı diğer villanın ise yine aynı tarihte Omary Turizm Gıda Tic. Aş. Tarafından satın alındığı imar izni bulunmayan ve elma bahçesi olarak görülen alana yine kaçak olarak inşa edildiği ortaya çıktı.

Kaçak villanın girişindeki duvarda asılı bulunan Kral Salman ile Veliaht Prens'in fotoğraflarının asılı bulunması dikkat çekti.

Haberin Devamı