Türkiye (Son Dakika) Yamaç paraşütüyle düştü, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı

Yamaç paraşütüyle düştü, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Yamaç paraşütüyle düştü, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi yakınlarında yamaç paraşütü ile havalandıktan kısa süre sonra dağlık bölgeye düşerek ağır yaralanan 38 yaşındaki Göksu Aktuğ Kaya, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı

Olay saat 16.00 sıralarında daha önce Seyitgazi ilçesine bağlı belde olan ve son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne dönüştürülen Doğançayır’ın Kırgız Dağı Gökçedere mevkiinde meydana geldi. İstanbul’dan bir grup arkadaşı ile birlikte 1302 rakımlı Kırgız Dağı bölgesine gelen Göksu Aktuğ Kaya, yamaç paraşütü ile havalandıktan kısa süre sonra ters rüzgar akımına kapılarak dağlık alana düştü. Arkadaşlarının durumu bildirmesinin ardından olay yerine 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Jandarma ve sağlık görevlileri, vatandaşların yardımı ile Kaya’yı, uzun süren uğraştan sonra dağlık alandan sedye ile indirdi. Kaya daha sonra Afyonkarahisar’dan gelen Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Kaya’nın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yaralıyı ormanlık alanda kendisinin bululup jandarma ve sağlık ekibiyle birlikte ambulansa kadar taşıdıklarını söyleyen emekli öğretmen Orhan Ulukoca "Yaralıyı bulduktan sonra helikopterin gelmesini bekledik. Gelen ambulans helikopterle yaralı hastaneye kaldırıldı" dedi.

Eyüp KELEBEK/SEYİTGAZİ (Eskişehir), (DHA)

Haberin Devamı