Bakım Yanak dolgusu daha genç görünmeyi sağlıyor

Yanak dolgusu daha genç görünmeyi sağlıyor

Paylaş
Yanak dolgusu daha genç görünmeyi sağlıyor

Çökmüş veya oyuk haline gelmiş ya da yaşla birlikte sarkmaya başlamış yanakların görünümünü iyileştirmek için uygulanan dolgu enjeksiyonuna denir. Tedavi aynı zamanda elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesini de kapsayabilir. Yanakların hacmini geçici olarak iyileştirmek için enjektabl dolgu maddeleri kullanılarak yanak düzeltmesi yapılır, tanım ve dolgunluk artar. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, yanak dolgusu ile yüz gençleştirme estetiğini anlattı.

Yanakların iyileştirilmesi, cildi içten dolduran bir dolgu maddesi enjekte edilerek sağlanır. Bu kayıp hacmi doldurarak tedavi ile yanakları yuvarlak hale getirebiliyor. Bu işlem aynı zamanda çevreleyen ciltteki yüzeysel çizgileri ve kırışıklıkları da doldurabilir. Çoğu hasta, tedavinin onların kendilerini daha genç hissetmesini ve daha genç görünmesini sağladığını ve sonuç olarak özgüvenini geri kazandırdığını belirtmektedir.

Haberin Devamı

Yanak dolgusu kimler için uygundur?

Bu tedavi, yanaklarının olması gerektiği gibi belirgin olmadığını düşünen kadın ve erkeklere sunulmaktadır. İdeal adaylar genel sağlığı yerinde olanlar ve ideal kilosuna yakın olan kişiler için uygundur.

İlk önceleri yaşlanma belirtileri fark edilmeye başlayan daha olgun insanlar üzerinde gerçekleştirilse de, yanaklarında yeterli dolgunluk bulunmayan genç hastalara da yapılır. Bazı hastalar, tam cerrahi tedaviye başlamadan önce daha invaziv kozmetik cerrahilerin potansiyel sonuçlarını "denemek" için bu gibi enjeksiyonları kullanırlar.

Yanak dolgusu nasıl uygulanır?

Bir yanak dolgusu tedavisini klinik ortamda gerçekleştirmek için yaklaşık 30 dakika sürer. Cerrahi operasyonların aksine, bu tedavide insizyon gerektirmez. Dermal dolgu, bir sıvı veya jel biçiminde, yanaklara ve etrafında önceden seçilmiş lokasyonlara enjekte edilir. Yanak dolgusundan sonra, bandaj vs. gerekmeksizin hemen klinikten ayrılabilirsiniz. Normal hayatınıza hiç ara vermeden devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yanak dolgusundan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Operasyondan sonra bazen çok hafif morluk oluşabilir, ancak genellik ile minördür ve makyajla kolaylıkla gizlenir. Kalıcı olmayan yanak dolgusunun etkileri tipik olarak 6 - 12 ay arasında sürebilir. Zamanla, yanaklar yavaş yavaş eski haline geri döner. Bu yüzden enjeksiyonun tekrarlanması gerekir. Çoğu hasta, yanaklarının şeklini korumak için düzenli enjeksiyon uygulamasını tercih etmektedir.

posta.com.tr