Ekonomi Yanan arsalar için 'İmar' oyunu

Yanan arsalar için 'İmar' oyunu

Paylaş
Yanan arsalar için 'İmar' oyunu

Türkiye’nin dört bir yanında yangınlar devam ederken fırsatçılık da dur durak bilmiyor. Yangın söndürme aletleri ve bölge halkının ihtiyaç listesinde yer alan ürünlerin fiyatı katlanırken bazı fırsatçılar da daha yangınlar sönmeden yanan arazileri satışa çıkarmaya başladı.

Hem de imarsız araziler için ‘imara açılacak’ şeklinde ilanlar veriliyor. Bu ilanlar, sosyal medyada tepki çekmesinin ardından platformlardan kaldırıldı.

Haberin Devamı

YANLIŞ BİLGİLER

Açılan ilanlara tepki gösteren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, “Daha yangının külü soğumamışken birçok emlak sitesinde yanan arazilerin satışa çıkarıldığını tespit ettik. Satışa çıkarılan bazı arazilerin ‘imara açılacak yatırımlık arazi’ gibi tanımlarla reklamı yapılıyor. Bu ifadeler tamamen yanlış. Gayrimenkul danışmanları mesleğimize zarar vermemeli'' diye konuştu.

25 MİLYON LİRAYA TARLA!

Fırsatçı emlakçı, Muğla Milas Çökertme’de 25 bin 364 metrekarelik tarlayı 25 milyon liraya satışa koyup, ‘imara açılacak’ notunu düştü. Tepki alınca imar notunu sildi, daha sonra yanıltıcı ilan tamamen kaldırıldı. Öte yandan yangın bölgelerinde yer alan arsalar için dün yüzlerce ilanın paylaşıldığı da dikkat çekti.

Haberin Devamı