Türkiye (Son Dakika) Yanan köydekilere Kızılay el uzattı

Yanan köydekilere Kızılay el uzattı

Paylaş
Yanan köydekilere Kızılay el uzattı

Kastamonu’nun Küre ilçesinde 10 ev, 2 ambar ile bir ahırın kül olduğu yangından zarar gören köylülere Türk Kızılayı tarafından yardım yapıldı.

İğdir köyü Curlar Mahallesi’ndeki yangından zarar gören köylülere Türk Kızılayı Kastamonu Şubesince gıda, yatak ve battaniye yardımında bulunuldu. Türk Kızılayı Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Muhsin Emeksizoğlu, yangından zarar gören ailelere yardımda bulunulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

KURBAN ETİ DE VERİLDİ

Ailelere 58 battaniye, 29 yatak, 9 mutfak seti, 30 koli gıda ile 114 paket kuşbaşı et verildiğini belirten Emeksizoğlu, "Kurban bağışçılarının Türk Kızılayına bağışladıkları kurban etlerinden yangında zarar gören ailelere de verdik. Ailelerin acil ihtiyaçları büyük oranda karşılandı. Türk Kızılayı olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Emeksizoğlu, ailelerin komşularının ve yakınlarının yanına yerleştirildiği için çadır kurmaya gerek kalmadığını kaydetti. Küre ilçesinin İğdir köyü Curlar Mahallesi’nde 27 Eylül’de Salih Güner’in evinde çıkan yangın çevredeki evlere sıçramış, 10 ev, 2 ambar ile bir ahır kullanılamaz hale gelmişti. AA