Siyaset 'Yandaş yargı onursuzluktur'
Paylaş
'Yandaş yargı onursuzluktur'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Avrupa Komisyonu'nun yargı kurumlarının güçlendirilmesiyle ilgili toplantısında hükümeti ve yüksek yargı kurumlarını topa tuttu

REFORMU HATIRLADILAR

Haberin Devamı

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından patlak veren ‘yargı krizi’ nedeniyle hükümeti sert sözlerle eleştiren Haşim Kılıç, “Yargı reformunu ancak siyasi kavgaların ortamında hatırladılar” dedi.

ARKASINA SAKLANMAYIN

Yargıya, “Kendi yandaşlarına daha iyi servis yapmak için yargı bağımsızlığının arkasına saklanmak hukuk ahlakının kabul etmeyeceği bir onursuzluktur” diye seslenen Kılıç, devlet gücünü ellerinde tutanlara da şunları söyledi: “Bu güç, hukuk dışına çıkılarak toplumu hizaya getirme aracı olarak kullanılamaz. Bu gücü kullananlar toplumu tehdit etme, sindirme hakkına sahip değildir.”

YARGI TARAF OLAMAZ

Haşim Kılıç şöyle devam etti: “Yargının taraf olması ya da bu görüntüyü vermesi asla kabul edilemez. Yargı toplumun bir kesiminde sosyal siyasal ve duygusal kopuş yaratacak davranışlara neden olamaz. Tarafsızlığını korumayan bir yargı bu nedenle mağdur ettiği insanların ancak öfke ve isyan duygularını kopartır. Yargının kapısında hak isteyeni haklamak, hiç kimsenin Erdoğan hakkı olamaz.”

Haberin Devamı