Türkiye (Son Dakika) Yangın ihbarı ile eve giren ekipler manzara karşısında şaşkına döndü

Yangın ihbarı ile eve giren ekipler manzara karşısında şaşkına döndü

Paylaş
Yangın ihbarı ile eve giren ekipler manzara karşısında şaşkına döndü

Avcılar'da bir evden yükselen dumanlar sonrası bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri kapıyı kırarak içeri girdi. Eve giren ekipler gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerken dumanların ocakta unutulan yemekten geldiği ortaya çıktı.

Gümüşpala Mahallesi'ndeki 5 katlı binanın 4'üncü katından duman yükseldiğini gören komşuları itfaiye ve polisi aradı. Kısa sürede gelen ekipler duman çıkan, yalnız yaşayan 85 yaşlarında olduğu belirtilen Emine N. adlı kadının kapısını defalarca çaldı. Açan olmayınca kapı zorlanarak açıldı. Kapıyı açan itfaiye erleri dumanın yanı sıra her tarafta çoğu kullanılamayacak durumda ve oldukça kötü kokan eşyalarla dolu 'Çöp ev' olduğunu gördü.

Haberin Devamı

Evdeki bütün bölümler tek tek aranırken kimsenin olmadığı, dumanın ocak üzerinde unutulan bir yemeğin yanmasından kaynaklandığı belirtildi. Üst kattaki komşu, dumanların çıkması üzerine önlem amacıyla bu kattaki bütün evlerin doğalgazını kapattığını söyledi. Ocaktaki tencerede kömürleşmiş yemek olduğu ve gazın kesilmesi üzerine duman çıkmasının durduğu belirlendi.

DEFALARCA BAŞVURMUŞLAR

Komşulardan Nurten ile Atilla Çevik çifti, bir alt katında oturan Emine N.'nin sokaklarda ve çöp konteynerlerinden topladığı eşyaları sürekli evine taşıdığını, burasının çöp ev olduğu ve evlerine sürekli böceklerin bastığını, defalarca belediyeye bildirmelerine rağmen bu konuda bir şey yapılmamasından yakındı. Salgın hastalık döneminde bunun ciddi sağlık sorunu oluşturduğunu belirten, Ertan Seçkin, "Yaşlı kadını yürüyemez halde görenler onun elindekileri alarak, evine kadar getiriyordu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Polis, evde inceleme yaparken, Emine N.'nin gelmesi beklendi. Mahalledeki çocukların da seferber olması ile kısa süre sonra elinde torba bulunan Emine N., bina önüne gelirken, polis ocakta yemek unuttuğunu, itfaiyenin bu nedenle kapıyı zorlayarak içeri girmek zorunda kaldığını anlattı. Ne pişirdiğini hatırlamadığını belirten kadın, neden bu kadar gereksiz eşya topladığı konusunda konuşmak istemedi.

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)