Türkiye (Son Dakika) Yanmayan sobanın başında ölü bulundu

Yanmayan sobanın başında ölü bulundu

Paylaş
Yanmayan sobanın başında ölü bulundu

Tekirdağ'da camları naylonla kapatılmış metruk bir evde tek başına yaşayan 66 yaşındaki Meliha Akbaş, yanmayan sobasının başında ölü olarak bulundu. Yapılan incelemede soğuğa bağlı kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Akbaş, toprağa verildi

Gündoğdu Mahallesi Şehit Yüzbaşı Mayadağ Caddesi üzerinde bulunan tarihi ahşap evde tek başına yaşayan 66 yaşındaki Meliha Akbaş’ı kontrol etmek için gelen kız kardeşi Nefise Akbaş, ablasının kapıyı açmamasından şüphelenerek mahalle muhtarı ve polis ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine gelen polis ekipleri kapıyı zorla açarak içeri girdiğinde yaşlı kadını buz gibi odada yanmayan sobanın başında hareketsiz buldu. Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşlerinde görevli doktorların yaptığı kontrolde hayatını kaybettiği belirlenen Akbaş’ın soğuğa bağlı olarak kalp krizi geçirdiği tespit edildi.

Ablasının acı haberiyle gözyaşlarına boğulan Nefise Akbaş, arada gelip kontrol ettiğini ifade ederek, "Burada yaşamayı kendisi istiyordu. Bana böyle mutlu olduğunu söylerdi. Ablamın bir kızı var oda İzmir’de yaşıyor. Başka kimsesi yoktu hayatta. Ben en son ablamı 25 gün önce ziyaret ettim. Psikolojisi de bozuktu. Bazen kapıyı kilitliyor ve bana da açmıyordu. Bu evde kendi evi değil zaten burayı boş buldu girdi. Belediye kendisine kömür ve yakacak veriyordu. Evin bazı yerlerini de tamir etmişti belediye. Ben kendisine yanımda, kalmasını havaların soğuduğunu söyledim ama kabul etmedi. Çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

CENAZESİNİ DE BELEDİYE KALDIRDI

18 yıl önce eşini kaybettiği ve kız kardeşi ile İzmir’deki oturan kızından başka kimsesi bulunmadığı öğrenilen Meliha Akbaş’ın cenazesini de Süleymanpaşa Belediyesi kaldırdı. Defin işlemlerinin ardından Meliha Akbaş’ın cenazesi belediye görevlilerinde toprağa verildi.


Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)

Haberin Devamı