Beden Sağlığı Yapay kalbi alarm verdi, minik Tuğra uyutuldu

Yapay kalbi alarm verdi, minik Tuğra uyutuldu

Paylaş
Yapay kalbi alarm verdi, minik Tuğra uyutuldu

Kalp yetmezliği nedeniyle 1 yıldır yapay kalp cihazıyla hayata tutunan 7 yaşındaki Tuğra’nın yapay kalp cihazı 4 gün önce alarm verdi. Ciğerleri su toplayan ve enfeksiyon kapan Tuğra hastanede uyutuluyor. Yaşaması içinse yeniden kalp nakli olması gerekiyor

Yapay kalpli çocuklardan olan 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür, akciğerinde su toplanması ve enfeksiyon nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı.

“Joe Dalton” adını verdiği 2 kiloluk yapay kalbi çantasında atan Tuğra, yoğun bakım servisinde uyutulmaya başlandı. Habertürk'ten Öznur Karslı'nın aktardığına göre, nefes almakta güçlük çektiği için oksijen maskesi takılan Tuğra, yaşanan bu ani gelişme nedeniyle kalp nakli sırasında acilin acili listesine alındı. 1 yıldır yapay kalp destek cihazıyla yaşam mücadelesi veren Tuğra, son 1 ayda 19 kiloya kadar düştü. Tuğra’nın tedavisini yürüten doktoru, “Bir kalp çıksa şimdi bile takacağız” dedi.

YOĞUN BAKIMDA UYUTULUYOR

Bodrum'dan oğulları Tuğra’nın tedavisi için önce İstanbul’a yerleşen Dizyörür Ailesi, 2 aydır da İzmir’de yaşıyor. Tuğra ve ailesi, 4 gün öncesine kadar rutin kontroller için hastaneye gidip geldi.

Ancak hafta başında evlerinde fenalaşan Tuğra, bebek arabasında hastaneye yetiştirildi. Oksijen kafesiyle hava alması sağlanan Tuğra, ciğerlerinde su toplanması nedeniyle su içemiyor, yoğun bakım servisinde uyutulmaya devam ediyor.

Haberin Devamı