Bilim - Teknoloji Yapay zeka merkezli depolama sürücüsü
Paylaş
Yapay zeka merkezli depolama sürücüsü

Depolama çözümleri ve donanımları konusunda önde gelen teknoloji firmalarından biri olan Seagate yakın zamanda yapay zekayı merkeze alan depolama sürücüsü ile müşterilerine hizmet vermeye hazırlanıyor

Birçok firma günümüzde yapay zeka teknolojilerini ürünlerine entegre ederek farklı stratejiler izleme yoluyla pazarda aktif olmanın hesaplarını yapıyor.

Bu firmalardan biri olan Seagate, yapay zeka tabanlı analiz yapabilen depolama sürücüsü ile piyasaya hizmet vermeye hazırlanıyor.


MODELLERİNE YENİ BİR ÜYE EKLEME KARARI ALDI


Seagate, birçok kesime hitap eden güvenlik kameralarından anlık veri analizi alma sistemine yapay zeka çalışmalarını entegre ederek çok farklı bir ortama hitap etmeye hazırlanıyor. Bu durumdan dolayı firma SkyHawk depolama sürücüsü modellerine yapay zekâ odaklı yeni bir üye ekleme kararı aldı. SkyHawk AI HDD sürücüsü fazla miktardaki verileri sürekli incelemek ve simültane analiz gerçekleştirmek için önemli bir bant genişliği kapsamında işlem gücü ortaya çıkarıyor.


VERİ KAYBI VEYA DÜŞÜŞÜ OLMUYOR


SkyHawk AI sürücü modeli eş zamanlı olarak 64 HD kameradan kayıt yapabilmenin yanında; 16’ya kadar yapay zekâ akışını aktif halde uygulamaya koyabiliyor. ImagePerfect AI yazılımı kullanarak herhangi bir veri kaybı yada kare/saniye düşüşü oluşmuyor. 550 TB iş yükü miktarı sürücünün üstesinden gelebileceği yük olarak tanımlanmış durumda. Daha hızlı bir sistem için 256MB ön bellek ortaya koyan sürücü, 214MB/s veri transfer hızlarına çıkabilme yeteneğine sahip.

SkyHawk AI sürücüsünün 8TB kapasiteli olan modeli 350$ gibi bir rakamla piyasada yer alacak. 10TB gibi daha yüksek kapasiteli olan modeli ise 450$ fiyat etiketi ile piyasada olacak.

Haberin Devamı