Bilim - Teknoloji Yapay zeka tartışmasında gerginlik tırmanıyor!
Paylaş
Yapay zeka tartışmasında gerginlik tırmanıyor!

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen 'yapay zeka' konusundaki açıklamalarıyla fikir ayrılığına düşen Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki gerginlikte yeni perde! Zuckerberg'ün canlı yayında söylediklerine, Elen Musk'tan Twitter'da bakın nasıl bir cevap geldi...

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden Elon Musk arasında 'yapay zeka' tartışması sürüyor. Musk, yapay zeka konusundaki sözleri sebebiyle Zuckerberg hakkında sert bir açıklamada bulundu.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde teknoloji dünyasının geleceğine dair bir açıklama yapmış ve yapay zekanın oluşturabileceği tehlikelere karşı uyarılarda bulunmuştu. Musk'ın bu açıklamalarının ardından yaptığı canlı yayınla soruları yanıtlayan Zuckerberg ise ilginç bir yanıt verdi.





Elon Musk’ın yapay zekayla ilgili açıklamalarını sorumsuzca olduğunu söyleyen Facebook CEO'su, ortaya atılan 'kıyamet senaryoları'nın sebebini anlayamadığını da ekledi. Zuckerberg'ün bu tepkisinin ardından gözler Musk'ın vereceği cevaptaydı. Nitekim çok zaman geçmeden beklenen hamle geldi.



HANGİ TARAF HAKLI?


Takipçilerinden birinin Mark Zuckerberg’ün açıklamalarının bulunduğu bir haberi Elon Musk’ı etiketleyerek paylaşmasının ardından Musk’tan son derece sert bir cevap geldi. Zuckerberg ile daha önce yapay zeka hakkında konuştuklarını söyleyen Musk, Facebook'un kurucusunun bu konuyu anlayabilecek bilince sahip olamadığını ve bilgisinin 'kısıtlı' olduğunu dile getirdi. Verdiği bu tepki sosyal medyayı salladı ve binlerce etkileşim aldı. İkilinin arasındaki polemiğin uzayıp uzamayacağını zaman gösterecek. Peki sizce hangi taraf haklı?(webrazzi)


Haberin Devamı