Yapması kolay, faydası çok badem sütü

İnek sütünün bünyemize ağır geldiği, sindirim problemlerine yol açtığı durumlar görülebiliyor. Üstelik hayvansal gıda tüketmeyen insan sayısı da her geçen gün artıyor. Yapılması çok kolay ve sayısız faydası olan badem sütünü denemek isteyenler bu haberi okumadan geçmesin!

29 Kasım 2018, Perşembe 07:47
A A

Badem sütü kilo vermek için en iyi yardımcı içeceklerden biridir. Laktoz içermez ve antioksidanlar ile potasyum ve kalsiyum gibi mineraller açısından çok zengindir. İnek sütü yerine içilebilecek, kolesterolü az, vitamini bol ve çok lezzetli bir süttür. İçeriğindeki kalori miktarı soya sütünden daha azdır.

Badem sütü sağlığa birçok yarar sağlar. Kilo vermek, kolesterolünüzü dengelemek veya gastrit tedavisinde yardımcı olması için her gün biraz badem sütü içebilirsiniz. İşte badem sütünün 8 faydası...

Düşük kalorilidir; bu yüzden kilo vermek için harikadır. Günlük diyetinizde inek sütünün yerine koyabilirsiniz. İnek sütünün yoğunluğuna benzer kıvamdadır ve yakın özellikler taşır.

Yüksek kolesterolünüz ve trigliseritiniz varsa, iyi kolestrolü artırır ve kötü kolesterol seviyelerini düşürür. Karşılaştırma yapmanız için, kötü kolesterolü zeytinyağına oranla iki kat daha fazla azalttığını söyleyebiliriz. Ayrıca kalbi güçlendirir.

Bağırsaklardaki şeker ve yağ emilimine yardımcı olur. Badem sütü kolayca sindirilebildiği için laktoz hassaslığı olan kişilere önerilir, bu şekilde sindirimi kolaylaştırır. 

İshal ve kusmanın yol açtığı potasyum kaybına yardımcıdır. İçeriğinde yüksek oranda potasyum olduğu için vücuda ihtiyacı olan potasyumu tedarik eder. 

Lif içeriği sayesinde bağırsak duvarlarını korur.

Gastrit ve bağırsak problemleri çeken kişiler için bağırsak işlevlerini düzenlemekte birebirdir.

İçindeki B2 vitamini saçları ve tırnakları güçlendirir. Ayrıca cildi nemlendirir.

Badem sütü tarifi

Badem sütü tarifi

Malzemeler

2 su bardağı çiğ badem (çiğ bademi marketlerle kolayca bulabilirsiniz)

6 su bardağı içme suyu

Dilerseniz toz tarçın

Saklamak için sürahi

İnce bir tülbent

Badem sütü nasıl yapılır?

Badem sütü nasıl yapılır?

Bademleri bir gece önceden suya koyun. 8 saat kadar su içerisinde dinlendirilen bademleri sudan süzün. Ardından iyice şişmiş bademleri içme suyuyla beraber miksere koyup pürüzsüz hale gelene kadar mikserden geçirin. Sürahinin ağız kısmına bir tülbent yerleştirin ve mikserden geçmiş karışımı bu tülbent üzerine dökün. Böylelikle bademin posası tülbent üzerinde kalmış olacak. Ardından temiz elinizle tülbenti iyice sıkarak süzme işlemine devam edin. Çiğ badem sütünü tatlandırmak için içerisine tarçın ilave edebilirsiniz. İşte sütünüz hazır! 4 güne kadar taptaze kalabilen badem sütünü, kullanacağınız zaman hazırlamakta fayda var.

DİKKAT!

DİKKAT!

  • Soya, lahana, keten tohumu, brokoli ve badem tiroidin büyümesine yol açar. Eğer bu yiyeceklerden çok fazla tüketirseniz vücutta iyodin bloke edilir ve tümör oluşabilir.
  • Bebeklerin beslenmesi için uygun bir süt değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...