Gündem Yaptığım işten dolayı devlete vergi ödüyorum

Yaptığım işten dolayı devlete vergi ödüyorum

Paylaş
Yaptığım işten dolayı devlete vergi ödüyorum

Adana'da 'Büyü bozma bahanesiyle dolandırıcılık' yaptığı iddiasıyla yargılanan 31 yaşındaki Leman Hasar, "Yaptığım işten dolayı devlete vergi ödüyorum" dedi

Mahkemeye vergi levhasının fotokopisini de sunan tutuksuz sanık Hasar'ın dolandırıcılık yaptığına dair yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verildi.

İstanbul'da oturan Gülfem Ö., 24 Temmuz 2012 tarihinde medyum hizmeti veren internet sitesinde telefon numarasını paylaşan Leman Hasar'a ulaşıp, yıldız falına baktırmak istediğini söyledi. Adana'da oturan Leman Hasar da, 80 TL karşılığında fal bakabileceğini bildirdi. Banka hesabına gönderilen 80 lirayı alan Hasar, aynı gün Gülfem Ö.'yü arayarak, falına baktığını, üzerinde büyü olduğunu ve erkek arkadaşının başkasıyla evleneceğini anlattı. Söylenenler çıkmayınca Gülfem Ö., çeşitli bahaneler sunan falcının yeni fal ve büyü için hesabına aralıklarla toplam 2 bin lira daha yatırdı. Gülfem Ö., falcının para istemesine devam etmesi üzerine dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Hakkında 'Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 2- 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Leman Hasar, yaptığı işin yasal olduğunu öne sürdü. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hasar, kendisine ait medyum sitesi bulunduğunu belirterek şöyle dedi:

"Yaptığım iş tamamen yasaldır. Bununla ilgili vergi levham da var. Bu kişi internetteki sitemden telefonumu bulup beni aradı. Ben de kendisine falına bakacağımı ve karşılığında da belirli bir ücret alacağımı söyledim, kabul etti. Bana sorunlarını anlattı. Ben de kendisine yardımcı olmaya çalıştım. Ben kimseyi dolandırmadım. Kendi istediği doğrultusunda ve yasal olarak almış olduğum hak üzerine falına baktım. Ben aldığım ücret karşılığında fişimi kesip, vergimi ödüyorum" dedi.

'RAHATSIZ ETMEYE BAŞLADI'

Müştekinin son günlerde kendisini rahatsız ettiğini ileri süren sanık Hasar, "Daha sonra alkol alıp geceleri rahatsız etmeye başladı. Ben de artık rahatsız etmemesini söyledim. Bu kez şikayetçi olacağını söyledi. Ben de sen bilirsin dedim" diye konuştu. Mahkeme heyeti, Leman Hasar'ın dolandırıcılık yaptığına dair yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi. Sanık Leman Hasar'ın vergi levhasındaki ana faaliyet bölümünde ise 'Fal, astroloji ve spiritualist hizmetleri' yazılarının bulunduğu da görüldü.