Türkiye (Son Dakika) Yaralı attan yavrusuna 'Son bakış'

Yaralı attan yavrusuna 'Son bakış'

Paylaş
Yaralı attan yavrusuna 'Son bakış'

Yaralı attan yavrusuna 'Son bakış'


?

Aydın'ın Efeler ilçesinde dün öğleden sonra meydana gelen trafik kazasında, freni patlaya Muammer Yastıkçı idaresindeki kamyonet, kırmızı ışıkta bekleyen ve yarış atlarını taşıyan Nihat Yağıcı yönetimindeki kamyonete çarpmıştı. Işıkta bekleyen sekiz aracın birbirine girdiği kazada 10 kişi yaralanırken, kamyonetteki bir yarış atı da telef olmuştu.

BİRBİRLERİNDEN AYRILMAK İSTEMEDİLER

Kuşadası'nda at yetiştiriciliği yapan Anıl İpek'e ait olan ve damızlık için Nevşehir'e gönderilen üç at ile bir tayı taşıyan 09 BH 051 plakalı kamyonet, kazanın ardından çekici yardımıyla otoparka alındı. Burada yaralı at ve yavrusuna Aydın Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü ile ADÜ Veterinerlik Fakültesi'nde görevli veteriner hekimler tarafından müdahale edildi. Kaza yapan kamyonetten indirilen yaralı atlar, birbirinden uzaklaşmamak için çırpındı. Çektikleri acıya rağmen başlarını kaldırıp birbirlerine bakan ve sesler çıkartan anne at ve yavrusunun son anları, yardım için orada bulunan vatandaşları duygulandırdı.

KURTARILAMADILAR

Yaralı atlar daha sonra, ADÜ Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan kontrollerinde bellerinde kırık tespit edilen anne at ve yavrusu, iyileşme imkanlarının bulunmaması nedeniyle daha fazla acı çekmemeleri için uyutuldu. Atlarını yaşatabilmek için çaba harcayan Anıl İpek, kaza sonucu 4 yarış atından 3'ünü kaybedince büyük üzüntü yaşadı. İpek, kazada hurdaya dönen aracının haricinde telef olan atlarının yaklaşık 50 bin TL değerinde olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı