Yaşam Yaralı yavru ayı biberonla beslendi

Yaralı yavru ayı biberonla beslendi

Paylaş
Yaralı yavru ayı biberonla beslendi

Sivas'ın İmranlı ilçesinde köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan yavru ayı, koruma altına alındı

Sivas’ın İmranlı ilçesine bağlı Bulgurlu köyü Kenek mezrasında, 2 aylık olduğu tahmin edilen yaralı yavru ayıyı gören köylüler, Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

İhbar üzerine gelen ekipler, yavru ayıyı teslim alarak müdürlüğe getirdi. Köpeklerin saldırısı sonucu ayağından yaralandığı belirtilen yavru ayıya, tedavisinin ardından orman muhafaza memurlarınca biberonla süt içirildi.

Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerinin ihbar üzerine gittikleri bölgede ayıyı teslim aldıklarını söyledi. Ekiplerle giden veteriner hekimin ayıya ilk müdahaleyi yaptığını aktaran Şahinbay, şöyle konuştu:

"Ayı yavrusunun sağ arka bacağında köpek saldırısından dolayı bir deri sıyrılması var. Dikiş müdahalesi gerekecek muhtemelen. En sağlıklı müdahaleyi yapabilmek için Bursa’daki rehabilitasyon merkezine göndereceğiz. Orada gerekli bakımları yapılarak tedavisi gerçekleştirilecek. Tahminen 2 aylık bir yavru. Yapmış olduğumuz araştırmalarda annesine rastlayamadık. Muhtemelen ölmüş de olabilir. Ayı yavrusu, annesini de kaybetmiş olabilir. Mevcut haliyle doğaya bırakmamız ayı yavrusunun ölmesine sebebiyet verecek. Bu nedenle rehabilitasyon merkezine göndermemiz en ideali."

Yavru ayı, daha sonra Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Haberin Devamı