Ekonomi Yaratıcı ekonomiye ödüllü destek

Yaratıcı ekonomiye ödüllü destek

Paylaş
Yaratıcı ekonomiye ödüllü destek

Türkiye'de yaratıcı ekonominin gelişmesine katkıda bulunan projelerin en iyileri 'Bakqu' ve 'Engelsiz Meydan' oldu

Türkiye’de yaratıcı ekonominin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla "Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” adıyla sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren TTNET, en başarılı işleri seçti.

Haberin Devamı

Ödül töreninde, Aralık 2011’de yapılan ön jüri elemesinde, 60 proje arasından seçilen Timebox, Engelsiz Meydan, Estetik Motifler, Sosyoport ve Bakqu adlarındaki 5 proje, ana jürinin değerlendirmesine sunuldu.

Jüriyi, TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Jüri başkanı sıfatıyla Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, NTVMSNBC Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan, Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Karabatı, Kabataş Eğitim Vakfı Eski Başkanı ve Mütevelli Heyeti Üyesi Erdal Dumanlı ve Lab-X Kurucu Ortağı Ulvi Sami oluşturdu.

‘YARATICI EKONOMİ’Yİ SAHİPLENİYORUZ’

Haberin Devamı

Ödül töreninde konuşan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “TTNET olarak, Birleşmiş Milletler tarafından sıra dışı bir ekonomi yaklaşımı olarak tanımlanan “yaratıcı ekonomi” kavramını sahipleniyoruz. Bireylerin yerel zenginliklerini, yetenekleri ile ekonomik bir değere dönüştürerek üretime kattığı yaratıcı ekonominin, ülkemizin kalkınmasında önemli bir yeri olacağı inancındayız. Dünyadaki GSH’nin yüzde 7.3’ü yaratıcı ekonomi tarafından oluşturuluyor ve bu yeni ekonominin yıllık büyüme hızı yaklaşık yüzde 10 olarak hesaplanmaktadır. AB ülkelerindeki toplam işgücünün yüzde 3.1’i (5.8 Milyon kişi) yaratıcı ekonomi tarafından istihdam edilmektedir.

Türkiye’de ise yeni ekonomi ile canlılık kazanan bilişim sektörü, toplam işgücünün yüzde 11’ini istihdam etmektedir.* Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projemiz ile Türkiye’de yaratıcı ekonomiyi tanıtmayı ve gençlerimize vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Çünkü gençlerimizin, Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürme yolunda en büyük güce sahip olduğunu düşünüyoruz. TTNET olarak Türkiye’de yaratıcı ekonomi kavramına sahip çıkıyoruz. Bizlere destek olan tüm kamu ve özel sektör temsilcilerine, üniversite yönetimine ve akademisyenlerine teşekkür ediyorum” dedi.

‘İNOVASYON BİR YAŞAM BİÇİMİ’

Jüri Başkanı Faruk Eczacıbaşı yaptığı konuşmada; “TTNET, genç girişimcilerin yaratıcılığını ve yenilikçiliğini desteklerken, yaratıcılığı ve inovasyonu bir yaşam biçimi olarak benimsemenin önemini vurguluyor. İktisatçılar artık, yenilikçiliğin, uzun vadeli büyüme için en önemli unsur olduğunda görüş birliği içindeler. Yenilikçilik, sihirli bir değnek değil, ekonomik kalkınma ve büyümenin gerçek bir aracıdır. Girişimciler olarak Türkiye’nin gizli kalmış yenilikçilik yeteneğini dünya çapında sergilemek için en doğru zamandayız. Yenilikçilik yeteneğimizi dünyaya sergileyecek olanlar, TTNET’in Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek projesi kapsamında öne çıkan arkadaşlarımız gibi hızlı ve esnek hareket edenler olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

BİRİNCİLİĞİ PAYLAŞTILAR

Değerlendirme sonucunda iki projenin birinciliği paylaştığını açıklayan Faruk Eczacıbaşı, amatör ve profesyonel sanatçıların sanal stüdyo ile çalışmalarını gerçekleştirmesine, paylaşmasına ve sunmasına olanak sağlayan bir platform olan “Bakqu” ve engellilerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak sağlayan bir platform olan “Engelsiz Meydan” projelerinin ödüle layık görüldüğünü belirtti. Eczacıbaşı, 6’şar yetenekli gençten oluşan iki grup tarafından üretilen projelerin; pazar gerçekleri, stratejik gerçekler ve finansal gerçeklik kriterlerine göre değerlendirildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

“Bakqu” ve “Engelsiz Meydan” proje ekipleri ödül olarak, Massachusetts Institute of Technology (MIT) Enterprise Forum Türkiye’nin (Girişimcilik Forumu), özel olarak hazırladığı girişimcilik eğitimine katılmaya hak kazandı. Dünyanın en saygın üniversitelerinden olan MIT’nin kurmuş olduğu Enterprise Forum’dan eğitim alacak gençler, uluslararası standartlarda farklı ve vizyoner bakış açısı ile tanışmış olacak. MIT Enterprise Forum Türkiye tarafından gençlere; müşteri segmentleri, değer konumlandırması, müşteri ilişkileri, gelir kaynakları, maliyet yapısı, stratejik ortaklıklar gibi başlıkları içeren dokuz aşamalı iş modeli geliştirme eğitimi verilecek. Gençler bu eğitimlerin sonunda MIT Enterprise Forum Türkiye sertifikası almaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

2012’DE DE DEVAM

“Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesinin ikinci aşaması olan 2012 uygulaması Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde 22 Şubat 2012 tarihinde İzmir, Gediz Üniversitesi, Menemen Kampüsü’nde başlayacak. 2012 yılı süresince Türkiye’nin 7 bölgesinde 10 ilde yüz yüze eğitimlerle devam edeceğini belirten Tahsin Yılmaz; “2011 yılında 60 gencimizin yaratıcı ekonomi alanında gelişmesine katkı sağladık. 2012 yılsonuna kadar 1000 gencimize ulaşmayı planlıyoruz. 2013 yılından itibaren ise Online Yetenek Geliştirme Platformu ile yaratıcı ekonominin sunduğu fırsatları daha çok kişiye anlatmayı ve ilgili herkesin erişimine açık eğitimler sunmayı hedefliyoruz” dedi.