Gündem Yardım bekliyor

Yardım bekliyor

Paylaş
Yardım bekliyor

Mersin'de yaşayan bedensel engelli 21 yaşındaki Abdulhamit Ekin, yetkililerden varsa tedavisinin yaptırılmasını istiyor. Bir günlük temsili askerliğini de yapan Abdulhamit Ekin, yürümek, ellerini kullanmak ve normal insanlar gibi konuşmak için yetkililerden gelecek haberi bekliyor.

POSTA.COM.TR/ÖZEL

Haberin Devamı

Baba Fahri Ekin, "Dünya malında gözüm yok. Hiçbir şey istemiyoruz. Sadece çocuğumun tedavisini yaptırmak istiyorum" dedi. Mersin’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi’nde ailesiyle birlikte kalan Abdulhamit’in tek isteği varsa tedavi olmak. Yürümek, ellerini kullanmak ve normal insanlar gibi konuşmak isteyen Abdulhamit, yetkililerden yardım istedi.

Anne ve babasının yardımıyla hayatta kalabilen Abdulhamit, ayrıca temsili olarak da bir günlük vatani görevini yapmış. Konuşma güçlüğü çeken ve bedenini kontrol edemeyen Abdulhamit Ekin’in babası Fahri Ekin, Abdulhamit ile birlikte 4 çocuğunun olduğunu söyledi.

Diğer 3 çocukta herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Ekin, "En büyüğümüz bu Abdulhamit 21 yaşında. Hastanenin hatasından dolayı doğuştan beri böyle. Eli, ayağı filan tutmuyor. Yemeğini, ihtiyacını biz karşılıyoruz. Şimdi ben bildiğim hastanelere götürdüm, hiçbir sonuç alamadım.

Yalnız teknoloji ilerlemiş ben bu çocuğun tedavisini, olacaksa istiyorum. Ben bir kere Adana’da Balcalı Hastanesi’ne götürdüm. O zaman durumum müsait değildi. Orada dediler bunu Ankara’ya götürsen belki bir tedavisi olabilir.

Ama ben yine de bilmiyorum olacağını ya da olmayacağını. Seneler geçti. Ancak teknoloji ilerlemiş bunu bir hoca varsa, bunun tedavisi olursa çok memnun kalırız. Konuşamıyor, yürüyemiyor, oturamıyor, yemiyor, içmiyor" şeklinde konuştu.



"SADECE ÇOCUĞUMUN TEDAVİSİNİ YAPTIRMAK İSTİYORUM"

Abdulhamit’in bütün ihtiyaçlarını kendileri karşıladıklarını belirten Ekin, "Burada biz yemek, su vermesek açlıktan ölse bile hiçbir yapamıyor. Zaten gazetecileri aramamızı da o söyledi. Kardeşine söylemiş ’beni gazetecilere verin’ diye, ’haber yapsınlar’ diye. ’Belki benim bir tedavim olur’ dedi. Ben de daha iyileşirim, kalkarım, otururum, yerim, içerim diye. Talebim dünya malında gözüm yok. Hiçbir şey istemiyoruz. Sadece çocuğumun tedavisini yaptırmak istiyorum.

Yetkililerimiz de seyrediyorlar, okuyorlar. Bizim Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız bu durumlarda bize bir yardımcı olsunlar. Çok memnun kalırız. Hem de çok sevap kazanırlar. Bizim çektiğimiz çileyi çeken, bu zorluğu çeken bilir. Gide gide yaş da büyüyor ve daha çok engellere takılıyoruz. Ben de rahatsızım. Astım hastalığı var bende. Artık zor durumda kalıyorum. Onun için varsa tedavisi yardım istiyoruz" diye konuştu.


Haberin Devamı

Haberin Devamı