Siyaset Yargıçlar Sendikası'ndan sert açıklama
Paylaş
Yargıçlar Sendikası'ndan sert açıklama

Yolsuzluk soruşturmasında polis müdürlerinin yerlerinin değiştirilmesi, iki yeni savcının atanmasının ardından yaşananlarla ilgili olarak üzerine Yargıçlar Sendikası sert bir açıklama yaptı

Açıklama şöyle: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından içinde bazı bakan çocukları, iktidar partisi yetkililerinin yakınları, belediye başkanı ve bürokratların bulunduğu kişiler hakkında yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla yapılan soruşturma nedeniyle bazı müdahelerin yapıldığını hayretle izlemekteyiz.

Haberin Devamı

Şöyle ki;

İçişleri Bakanının oğlu hakkında da soruşturma yapılıyor olmasına karşın soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı adına yürüten polis müdürlerinin görev yerleri değiştirilmiştir.

HSYK 1. Daire Başkanı susmak yerine soruşturma yapanların etkilenmesine olanak verecek biçimde soruşturma yapan savcıların değiştirilmesi yetkisinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısında olduğunu açıklamıştır.

HSYK 1. Daire Başkanının açıklaması üzerine soruşturmayı yürüten savcıların bağlı oldukları başsavcıvekilinden soruşturmanın alındığı ve iki yeni savcının daha soruşturma yapmak ile görevlendirildiği açıklaması yapılmıştır.

Bu soruşturmalarla bir şekilde ilişkilendirilen hükümet üyesi bakanların hatta hükümetin derhal istifa etmesi gerekirken, üstüne bir de yapılan soruşturmaya etki yapılmasına çalışılması, soruşturma yapanların görevlerinden alınması veya değiştirilmesi gibi hukuk dışı müdaheleleri endişe ile karşılıyoruz. Yargıçlar Sendikası bu hukuk dışı müdahelelerin, yapılan soruşturmaların akıbetinin takipçisi olacaktır.

Haberin Devamı

Yargı ve soruşturma makamları gücü olanın savurduğu bir sopa değildir, olmamalıdır.

YARGIÇLAR SENDİKASI