Gündem Yargıtay Başkanlığı'na sürpriz aday

Yargıtay Başkanlığı'na sürpriz aday

Paylaş
Yargıtay Başkanlığı'na sürpriz aday

Yargıtay Başkanlığı seçiminde adaylardan biri, Yargıtay Başsavcılığı görevini Hasan Erbil'e devretmeye hazırlanan Abdurrahman Yalçınkaya.

Yüksek yargıda seçim heyecanı bütün hızıyla sürüyor. Yargıtay Başsavcılığı’na Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Hasan Erbil’in atanmasının ardından dün de Başsavcıvekilliği seçimi yapıldı. Seçimlere dört üye resmi aday oldu.

Başsavcıvekili aday belirleme seçiminde 5. Ceza Dairesi üyesi Mehmet Ekmekçi 291 oy alırken, 11. Ceza Dairesi üyesi Kubilay Taşdemir 139 oy, 2. Ceza Dairesi Üyesi Ali Muhlis Karakaş 126 oy, Metin Kaya da 116 oy aldı.

Aday olmamasına rağmen bilgisi dışında aday gösterilen Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan da üç oy aldı. Aktan Yargıtay Başkanlığı’na dilekçe vererek Köşk’e gönderilecek listeden isminin çıkartılmasını istedi. Ancak Yargıtay Başkanlığı, Aktan’ın talebini dikkate almadı.

Boş bulunan Danıştay Dokuzuncu Daire Başkanlığı için de Danıştay Genel Kurulu’nda seçim yapıldı. Seçimler sonucunda aynı dairenin üyesi Emine Işın Ezen yeni başkan seçildi.

2004-2008 arasında HSYK yedek üyeliği yapan Ezen, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu. Yargıdaki seçim heyecanı haziran ayında da devam edecek. Yargıtay Başkanı Hasan Gerekçer ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden’in görev süreleri doluyor.

Hasan Gerçeker’in koltuğuna şimdiden adaylar çıkmaya başladı. En dikkat çeken isimse halen Yargıtay Başsavcılığı görevini sürdüren Abdurrahman Yalçınkaya oldu.

Ayrıca halen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul yeni Yargıtay Başkanı olmak için kulis çalışmalarına başladı. Seçimlerde en yüksek oyu alan kişi herhangi bir makamın onamasına gerek kalmadan yeni Yargıtay Başkanı oluyor.