Siyaset Yargıtay, MHP kararını bu hafta verecek
Paylaş
Yargıtay, MHP kararını bu hafta verecek

MHP'nin olağanüstü kurultayıyla ilgili, gözler bu hafta yeniden Yargıtay'da olacak. Yerel mahkemenin kararı onanırsa, haziran ayında kurultay yapması bekleniyor

Yargıtay 18. Hukuk Dairesince, MHP'de olağanüstü kurultaya yönelik kararın mayıs ayı içerisinde verileceğinin açıklanması, ayın son günlerinin yaklaşması nedeniyle gözleri yeniden Yargıtay'a çevirdi.

MHP'li muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada mahkemenin Çağrı Heyeti üyeleri olarak belirlediği MHP eski Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve MHP Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç olağanüstü kurultay için hazırlıklara başlarken, MHP Genel Merkezi de parti avukatı Yücel Bulut aracılığıyla mahkeme kararını Yargıtaya taşımıştı.

Haberin Devamı

MHP'li muhalifler : Koray Aydın, Sinan Oğan, Meral Akşener ve Ümit Özdağ (Soldan sağa)

Yargıtay 18. Dairesi'nden yapılan açıklamada, kararın bu ay içerisinde verileceği bildirilmişti. Yargıtay eğer yerel mahkeme kararını onarsa Haziran ayında MHP'de olağanüstü kongresinin toplanması bekleniyor. Yargıtay, kararı herhangi bir sebeple bozarsa süreç farklı bir boyuta taşınacak.

Bu arada, bir üst kurul delegesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru, tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Delege, Yargıtay Başsavcılığından, parti tüzüğünün olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin 63/3. maddesinde yer alan, "Genel başkan ile MYK'ya verilen takdir yetkisinin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olup olmadığının yetkili ve görevli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından denetlenmesi" hükmünün
işletilmesini istedi.

Talep dilekçesinde, bu maddenin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı bulunması halinde, söz konusu maddenin Anayasa Mahkemesi denetiminden geçirilmek üzere madde hakkında gerekli yasal sürecin başlatılması talep edildi.

Başvuru üzerine, dosyanın Anayasa Mahkemesine taşındığı haberleri MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından yalanlanmış, hukuki sürecin devam ettiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

AA