Gündem Yarın (15 Temmuz) sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Yarın (15 Temmuz) sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Paylaş
Yarın (15 Temmuz) sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Yarın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü... FETÖ, 15 Temmuz 2016 akşamı hain darbe girişimine kalkışmış halkın ayaklanmasıyla bu girişim amacına ulaşamamıştı. BU tarihten itibaren her yıl anmalar düzenlenirken bu tarih resmi tatil ilan edilmişti. Resmi tatil olması nedeniyle şimdi sağlık ocaklarının ve PTT'lerin açık olup olmadığı sorgulanıyor.

Yarın FETÖ’nün 15 Temmuz ihanet girişiminin yıl dönümü... 15 Temmuz 2017'den bu yana resmi tatil... Vatandaşlar şimdi yarın sağlık ocaklarının ve eczanelerin açık olup olmadığını öğrenmek istiyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

15 TEMMUZ'DA SAĞLIK OCAĞI VE ECZANELER KAPALI MI?

15 Temmuz resmi tatil olduğu için sağlık ocağı yarım gün çalışacak. Resmi tatil ve cumartesi - pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutuluyor. Eczaneler kapaılı olurken nöbetçi eczaneler hizmet verecek.

İLGİLİ KARAR

TBMM'de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı "Kazan İlçesi"nin adı "Kahramankazan" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "ve 1 Mayıs günü" ibareleri ",1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü" olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Haberin Devamı

"C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir."