Gündem Yarın bu kentlerde okullar tatil

Yarın bu kentlerde okullar tatil

Paylaş
Yarın bu kentlerde okullar tatil

Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı eğitimi de olumsuz etkiledi. Yoğun karyağışı nedeni nedeni ile birçok ilde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Kar yağışının devam ettiği bazı il ve ilçelerde ise yarın da eğitime ara verileceği açıklandı

Rize ile Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki tüm okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verileceği açıklandı. Ordu'da ise Akkuş, Gürgentepe ve İkizce ilçeleride okullar yarın tatil olacak. Güneydoğu'yu da etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle Mardin'de ilk ve orta dereceli okullar ile Artuk Üniversitesi'nde yarın eğitime ara verildi. Diyarbakır'da da aynı nedenle kent merkezindeki okullarda yarın eğitime bir gün ara verileceği bildirildi. Gaziantep Şahinbey ve Şehitkamil'e bağlı köy okulları da yarın yağış nedeniyle tatil edildi. Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceği belirtilerek şehirdeki okulların yarın için tatil edildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

YAĞIŞ SÜRERSE TATİL EDİLECEK

Van merkez ve merkeze bağlı köylerde, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün süreyle ara verildi. Konya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve yollarda oluşan buzlanma nedeniyle Ereğli, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini bildirdi. Emirgazi lçesindeki taşımalı sistemle eğitim ile köydeki okullarda da eğitime ara verildi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Twitter’dan yarın Bolu merkez ilçede ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini, liselerde ise eğitime devam edileceğini açıkladı. Özçimen ilçelerde ise kar tatili kararını kaymakamların vereceğini belirtti. Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada ise kar yağışının devam etmesi halinde yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Hakkari ve Bitlis’te de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu Hakkari geneli ile, 15 santimetreyi bulduğu Bitlis merkez ile Tatvan, Güroymak, Hizan ve Mutki ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edildiği belirtildi.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, kar yağışı nedeniye eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat genelinde kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğunu söyledi..


Konya’nın 4 ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kar yağışının ulaşım ve günlük yaşamı olumsuz etkilediği Ereğli, Halkapınar, Hadim ve Taşkent ilçelerinde yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

>>> Ya öğrenciler ölürse!