Siyaset YARSAV'dan sert eleştiri
Paylaş
YARSAV'dan sert eleştiri

YARSAV'dan sert eleştiri

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa Değişikliği Paketi’nin AYM ve HSYK’nın yapısında değişiklik öngören maddelerini kısmen iptal etmesi yönelik kararını "Hukuk devletinin önüne koskocaman bir kaya düşmüştür" sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

YARSAV Başkanı Tarhan, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tarhan, AYM’nin 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili bazı maddelerin kısmen iptaline ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Siyasi iktidarın Anayasa Mahkemesinin kararından memnuniyetsiz duyduğunu düşünmüyorum. Katılmıyorum. Ancak bizim görüşümüz belli. Şöyle bir tanımlama yapabilirim; hukuk devletinin önüne koskocaman bir kaya düşmüştür. Bu kaya görünmezden gelinerek kenarlarındaki ufak taşlar temizlenmeye çalışılmaktadır. Hukuk devleti ilkesine çok ağır aykırılıkları AYM görmemiştir. AYM’yi bu noktada sonuna kadar eleştiriyoruz ve bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz."

Haberin Devamı

Tarhan, AYM’nin verdiği kararla yeni bir metin oluştuğu ve bu nedenle de söz konusu paketin referanduma sunulamayacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararını beklediklerini ve kurulun kararına saygılı olduklarını dile getirdi.(