Gündem Yaşadıkları dehşeti anlattılar

Yaşadıkları dehşeti anlattılar

Paylaş
Yaşadıkları dehşeti anlattılar

İsrail saldırısına uğrayan filodaki Türk gemilerinden 'Gazze'nin 3 mürettebatı yurda döndü

Gazze'ye yardım götüren ve uluslar arası sularda İsrail'in saldırısına uğrayan filodaki ‘Gazze’ adlı geminin üç mürettebatı yurda döndü. Mürettebattan Kutlu Tiryaki, İsrail askerlerinin silah kullandığını belirterek, “İnsanlar kendilerini suyla korumaya çalıştı” dedi.

30 TÜRK DAHA YOLDA

'EN KÜÇÜK YOLCU' VE ANNESİ İSTANBUL'DA

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla, saat 22.20 sıralarında İstanbul’a gelen geminin 3 mürettebatı Kutlu Tiryaki, Asım Emir ve Bayram Kalyon yakınları tarafından karşılandı. İsrail askerlerinin Türk gemilerine askeri gemiler, helikopter ve hücumbotlarla saldırdığını belirten Gazze gemisinin telsizcisi Kutlu Tiryaki, “Yaklaşık 68 mildeyken operasyon yapacaklarını bize duyurdular. Silah olmadığını insanı yardım taşıdığımızı belirtmemize rağmen uyarılara devam ettiler. Mavi Marmara gemisine operasyona başladılar. Mavi Marmara gemisinden gelen direktifle kaçmaya başladık ama bizi yakaladılar.

ELLERİMİZİ KALDIRIP BEKLEDİK

Bir saat önce bütün iskele sancak tarafından hücum botlarla gemimize çıktılar. Güverteye çıktık ellerimizi kaldırarak bekledik. Bize herhangi bir sert davranış olmadı ama Mavi Marmara gemisine rastgele ateş açtıklarını gördük. Mavi Marmara kaptanı bize, ‘Rastgele ateş açıyorlar. Siz buradan uzaklaşın’ dedi. Gemiye çıkan askerler bizi dinlenme odasında topladılar. Tek tek sorgumuzu aldılar. Daha sonra kıyıda bizi gemiden inderdiler ve tel örgülü araçlarla bir yere götürdüler. Sınırdışı edileceğimizi anlatan bir kağıt imzalattılar. Bir sürü soru sordular. Fotoğraflarımızı çektiler. İmzalttıkları kağıtta ne yazdığını bilmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

'TEK SİLAHIMIZ SUYDU'

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisinin her tarafını sardığını belirten Bayram Kalyon da, “Orada tek silahımız suydu. Biz de onlara suyla müdahale etmeye çalıştık ama onlar direkt Mavi Marmara gemisine hücum ettiler. O geminin her tarafını sardılar. Gemiye çıkamayınca helikopterlerle asker indirdiler. El bombası ile gemiye saldırı yaptılar. Biz baktığımızda aşağıya doğru ateş kıvılcımları atılıyordu. İfademiz alındı. Zırhlı arabalarla bizi havalimanına götürdüler. Orada bekledik sonra THY uçağına koydular ve Türkiye’ye gönderdiler. Bize neden geldiğimizi amacımızın ne olduğunu sordular. Ne iş yaptığımızı sordular” diye konuştu.

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)