Türkiye (Son Dakika) Yasaklar kalkıyor mu? Hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaları ile ilgili flaş karar!

Yasaklar kalkıyor mu? Hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaları ile ilgili flaş karar!

Paylaş
Yasaklar kalkıyor mu? Hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaları ile ilgili flaş karar!

Son dakika haberine göre hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili karar merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti ve alınan kararları açıkladı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili detaylar da belli oldu.

Son dakika haberi... Tüm Türkiye'nin gözü kulağı bugün yapılan kabine toplantısındaydı. Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir çok konuda alınan kararları peş peşe açıkladı. Milyonlarca kişinin merak ettiği 'Yasaklar kalkıyor mu? Kısıtlamalar esnetilecek mi?' sorularının cevabı da bugün netleşti.

Haberin Devamı

KISITLAMALAR VE YASAK...

Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre kısıtlamalar ve yasaklarla ilgili kararlar da açıklandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde pazar günü olarak bir süre daha devam edecek. 21:00-05:00 arası sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek" ifadelerini kullandı.

İLLER İÇİN RENK KODLARI NEDİR?

MAVİ -Düşük Koronavirüs Riski: 100 binde 10’un altında vaka görülen iller

SARI-Orta Koronavirüs Riski: 100 binde 11-35 arası vaka görülen iller

TURUNCU- Yüksek Koronavirüs Riski : 100 binde 36-100 arası vaka görülen iller

Haberin Devamı

KIRMIZI- Çok Yüksek Koranavirüs Riski: 100 binde 100’ün üstünde vaka görülen iller.

Bakanlığın, 15-21 Şubat tarihileri arasını kapsayan her 100 bin kişideki Kovid-19 vaka sayısı verilerine göre, Türkiye’de vaka sayısına göre 5 il düşük riskli, 25 il orta riskli, 39 il yüksek riskli, 12 il ise çok yüksek riskli kategorisine giriyor.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.